[Dyskusja] Złoty cIElec

Forum przeznaczone dla wszystkich webmasterów, chcących tworzyć strony www zgodnie ze standardami World Wide Web Consortium.
tatu
Nowy
Nowy

[Dyskusja] Złoty cIElec

Post autor: tatu »

robie teraz pewną stronę... i nic tylko spotykam się z marudzeniem:
a to dlatego, że komuś wyłączyła się java i jest za głupi, żeby sobię to ustawić, że ktoś nie słyszał o czymś takim jak arkusze stylów, że strona to przede wszystkim musi się ładnie otwierać w eksplorerze, że 8 bitowy png wygląda jak tanie opakowanie, a najbardziej to mnie ubawiły uwagi chłopca, który z webmasterką ma tyle wspólnego, co mu frontpage wygeneruje.
ja explorera nie używam nawet do przegladania katalogów desktop (mam opusa), javę mam monitorowaną, flasha w 80% blokuje, a jak mnie szlag trafi to zacznę niedługo przeglądać wszystko w trybie tekstowym, bo ostatnio to czytam głownie same rss'y.
a co gdyby tak zbojkotować msie? powiedzieć trend setterom, że już jest passe, niech się masy lansują z mozillą albo operą w oknie

litości!?
yarpo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [Dyskusja] Złoty cIElec

Post autor: yarpo »

Ale jakby nie patrzeć, to kiedyś IE ciągnął internet....
I jakby nie był zły, to zawsze się instaluje od razu i można wejść na sronę Opery, tudzież Firefoxa i pobrać co trzeba:)

Ja MSIEa mam i nawet czasem używam jako klienta FTP [mam na płytkach porządne programy WS_FTP itp.] bo też jeśli korzystam z tej usługi w domu raz/2,3 miechy to szkoda mi zaśmiecać twardziela. Wszystkie większe pliki i tak wysylam w szkole [w domu mam tylko modem].

A co do Front Page'a - tego ja bym zakazał! :-)
Choć znowu - kto z nas nie zaczynał na tym syfie! Przyznaję się pracowalem na TRĄD PEJCZU. Ale było to bardzo dawno temu, i nie mialem innej możliwości:)

Nawet tego posta pisze z MSIE6.0, bo nie jestem u siebie i niebędę komuś [nieobecnemu] zmienial przeglądarek. Ale jak mu zrobiłem skanowanioe i było 44 wirusy/robaki/trojany etc. etc. to aż mnie swieżbiło posłuchac jakiejś symfonii:-)
Asit
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: Asit »

ja zaczynalem od pajaczka i tak juz mi zostalo.. ;]
yarpo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: yarpo »

"Albowiem błogosławieni, którzy błądzą - oni dojdą do dobrych programów"

[to do mnie:)]
paszczak
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: paszczak »

ja tam zaczynalem od notatnika.. i od tego czasu niewiele sie zmienilo....

a wrzucanie na msie powoli staje sie nudnawe... :roll:

jest kiepski (chociaz nie az tak jak niektorzy by pewnie chcieli),
ale jak dlugo uzywa go wiecej niz 1-2% ludzi to odpuscic go sobie raczej nie mozna

poza tym robiac komercyjna strone nie wstawie tekstu w stylu:
"Najlepiej ogladac....."
Gość

Post autor: Gość »

ja uważam, że taki text jest dozwolony, ale mimo tego w innych przeglądarkach strona powinna wyglądać NBie gorzej. Ewentualnie jakieś drobne szczegóły mogłyby się róznić.

Choc wtedy lepiej sobie darować taki napis:)
yhmt
Nowy
Nowy

Post autor: yhmt »

A może po prostu robić strony zgodne ze standerdami, a nie M$IE?? Czas skończyć z dostosowywaniem się do micro$oftu, bo to się kończy tym, że strona wygląda ok w M$IE i tylko tam. Wszak nie będzie nam microszajs mówił, jak tworzyć mamy!
ODPOWIEDZ