Zagraniczne firmy hostingowe - porównanie

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
Tojan
Kontakt:

Zagraniczne firmy hostingowe - porównanie

Post autor: Tojan »

Trzy miesiace temu temu sporządzilem listę zagranicznych firm hostingowych.
Tydzien temu ja zaktualizowalem. Wiekszosc firm poszerzylo swoje oferty. Glowne zmiany mozna zaobserwowac w oferowanej przestrzeni dyskowej (wzrost srednio o 50%). Kilka firm zdecydowalo sie na zwiekszenie transferu.
Ogromna roznice widac w liczbie "dodatkow" i bonusow do pakietu. Mam tu na mysli latwa instalacje dziesiatek skryptow i kupony promocyjne na reklamowanie sie w Overture (Yahoo).

Lista firm hostingowych

Pierwsze miejsce:
Dysk= 2 GB
Transfer = 150 GB
Darmowa domena
Cena za rok: 289 zł

To jest az niewiarygodne. Generalnie te oferty powalaja, gdy sie je porownuje z niektorymi ofertami dostepnymi na polskim rynku.
Ja osobiscie kupilem powweb i musze powiedziec, ze sie sprawdzili. Ich serwery wytrzymuja moja liste Wildsteina. Pierwszego dnia w ciagu 1 zeszlo 4 GB. Bez lagow i zawieszenia serwera (180 zapytan na minute). Sprobujcie to zrobic ze swoim hostingiem.

PS Napiszcie co sadzicie o tych ofertach. Jak ktos znajdzie lepsza oferte to prosze o kontakt - update'uje liste.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Re: Zagraniczne firmy hostingowe - porównanie

Post autor: Bartosz Olszewski »

Owszem może zagranicą mają tanie oferty hostingowe ale gorzej jest gdy przyjmują tylko walutę euro badź dolar. Wtedy w zależności od kursu tej waluty płacisz. Jeżeli dolar na rynku się umocni do 4,3 zł to zapłacisz np. 430zł ale jeżeli euro go zbije i spadnie do 3,1 zapłacisz 310zł. Więc jest niewarto się bawić w zagraniczne hostingi, chyba że oferują płatność w polskiej walucie.

A po drugie pomyśl jaki to kłopot jeżeli firma jest zagraniczna. Przelewy bankowe, jeżeli nie znasz języka to problemy z porozumieniem się, poprostu jest mase przeszkód przed tym. Mnie osobiście nie podoba się pomysł kupowania zagranicznych kont :) Trzeba Polskę wspierać :P
Tojan
Kontakt:

Re: Zagraniczne firmy hostingowe - porównanie

Post autor: Tojan »

Bartosz Olszewski pisze:Owszem może zagranicą mają tanie oferty hostingowe ale gorzej jest gdy przyjmują tylko walutę euro badź dolar. Wtedy w zależności od kursu tej waluty płacisz. Jeżeli dolar na rynku się umocni do 4,3 zł to zapłacisz np. 430zł ale jeżeli euro go zbije i spadnie do 3,1 zapłacisz 310zł. Więc jest niewarto się bawić w zagraniczne hostingi, chyba że oferują płatność w polskiej walucie.

A po drugie pomyśl jaki to kłopot jeżeli firma jest zagraniczna. Przelewy bankowe, jeżeli nie znasz języka to problemy z porozumieniem się, poprostu jest mase przeszkód przed tym. Mnie osobiście nie podoba się pomysł kupowania zagranicznych kont :) Trzeba Polskę wspierać :P
No sorry, ale wydaje mi sie, ze kazdy rozgarniety webmaster zna w chociazby w stopniu podstawowym angielski. Poza tym co tu jest do kumania, przeciez i tak wiekszosc terminow jest z angielskiego.
ja nie wiem, dlaczego wszyscy upieraja sie z przelewami. Zyjemy w XXI wieku, wiec chyba normalna rzecza jest karta kredytowa.

jezeli chodzi o kurs, to niech dolar podskoczy nawet do 4,5 (co jest wlasciwe niemozliwe), to i tak nadal wychodzi taniej.
Czy dostaniesz gdzies w Polsce hosting w ktorym masz 150 Gb transferu i 2 GB za 300 zl? Nie sadze.
u mnie od momentu zaczecia zakupu do transferru pierwszych plikow minelo pol godziny.
ODPOWIEDZ