[html] Prosta sprawa - akapit
[html] Prosta sprawa - akapit
Jak w Html robi sie akapit tj taki odstęp na początku linijki w WORDZIE robi sie go TABem ????
Re: [html] Prosta sprawa - akapit
"TAB" Ci nic nie da. Będzie widoczny tylko w kodzie. Jak chcesz odstęp to wpisujesz
Jak chcesz więcej odstępu to wpisujesz to więcej razy. Nieco większe możliwości daje w tym względzie CSS, ale niech się wypowiedzą o tym Ci, ktorzy mają wszystkie polecenia CSS w jednym palcu - ja musiałbym szukac po tabelach...
Kod: Zaznacz cały
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2003 8:20 pm przez mrdarek, łącznie zmieniany 1 raz.
No dobra ale jak to się wpisuje bo jak dam przed tekstem to mi się wyświetla w przeglądarce ??
Jak tu zrobić akapit ??
Jak tu zrobić akapit ??
<p align="justify">Uwolniona spod panowania tureckiego w 1830 r. Grecja obejmowa³a
tylko Peloponez i Attykê do 1913 r. odzyska³a jednak dalsze terytoria na pó³nocy.
</p>Re: [html] Prosta sprawa - akapit
<html>
<head>
</head>
<body>
Uwolniona spod panowania grecja ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble ble
</body>
</html>-
Mayhen
- Nowy

- Kontakt:
jest lepszy sposób:
możesz podać dowolną wielkość, także w procentach. I między <p> a </p> dać tekst.
<p style="text-indent: 30px">
tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst ...
</p>
OK dzięki
A wiecie moze jak zrobić promile ?? tzn znaczek - podobny do procentów, tego nawet w WORDZIE nie znalazłęm. Nie jest mi to potrzebne ale tak z ciekawości pytam.
A wiecie moze jak zrobić promile ?? tzn znaczek - podobny do procentów, tego nawet w WORDZIE nie znalazłęm. Nie jest mi to potrzebne ale tak z ciekawości pytam.
-
Mayhen
- Nowy

- Kontakt:
co do promili to tak:
‰ = &_#8240; (usuń podkreślnik)
lub
‰