Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
w czasie odtwarzania filmu clip sie nie odtwarza, a jest zbudowany tak by po najechaniu zaczal sie animowac. Po kliknieciu przenosi mnie do wybranej klatki, lecz traci swoja animacje, nie weim juz o co chodzi.
Nie rozumiem co jest dziwnego w tym, ze traci swoją animację? Ostatcznie każesz mu od razu przejść do klatki 45. Hmm...z tego co zrozumiałem to od klatki 1 do 45 masz jakąś animację? I ona Ci się nie odtwarza po uruchomieniu filmu, tak?
Chyba sie nie zrozumielismy, na scenie glownej mam wrzuconego jako przycisk - move clipa ktory ma swoja animacje, to chyba zrozumiale, no i w tym problem ze ten przycisk ktory normalnie animuje sie po najechaniu na niego myszka, teraz po dodaniu kodu:
Brak animacji hmmm jak to brak - tam sa tam dwa obrazki (move clipy ktore sluza jako przyciski) ktore sie animuja po najechaniu na nich myszka - efekt rozjasnienia obrazka. Jeden jest podlinkowany, drugi nie, ten co jest podlinkowany do ktorejs tam klatki nie animuje sie, czyli sie nie rozjasnia po najechaniu na niego kursorem, drugi zas nie jest podlinkowany i spokojnie sie animuje podczas najechania kursorem na niego.[/code]
Nie rozśmieszaj mnie - Twój problem jest dziecinnie prosty. Jaki niby efekt stracisz?? Zyskasz dokładnie to, co chcesz. Przypisujesz do mc zarówno onRollOver, onRollOut i onRelease. Ale jak tam sobie chcesz