Strefa01
Strefa01
www.strefa01.prv.pl - jest to moja bodajze 2 strona
ma ona nie całe 2 tygodnie.
Re: Strefa01
Oj widać, że jesteś początkującym. Oczywiście nie będę tego oceniał bo to nawet nie ma sensu.
Moje rady:
- zostaw w spokoju ramki iframes, frames itp.
- korzystaj z niestandartowych, ztonowanych (inaczej mówiąc niejaskrawych, podobnych do siebie) kolorów
- projektuj swoje strony a potem twórz
- wyzbądź się wszelkich bajerów skryptowych i pseudo-animacyjnych
- korzystaj z czcionek 11-9px, naucz się operować tekstem
Obrałeś niezłą tematykę strony i wróżę Ci pomyślną przyszłość. Musisz jednak poczytać trochę o projektowaniu stron i formatowaniu tekstóff...
Powodzenia.
Moje rady:
- korzystaj z niestandartowych, ztonowanych (inaczej mówiąc niejaskrawych, podobnych do siebie) kolorów
- korzystaj z czcionek 11-9px, naucz się operować tekstem
Obrałeś niezłą tematykę strony i wróżę Ci pomyślną przyszłość. Musisz jednak poczytać trochę o projektowaniu stron i formatowaniu tekstóff...
Powodzenia.
dzięki tylko nie wiem o co chodzi ci z tymi ramkami i kolorami, projektowaniem. a czcionki to chba te sa.
Daj spokój... 
Vic pisze:Daj spokój...
Co to ma znaczyc?Halszczak pisze:Vic pisze:Daj spokój...
Szanowny Pan poczyta kursy dla początkujących webmasterów, to szanowny Pan zrozumie 
Pozwolicie że sie przyłączeHalszczak pisze:Vic pisze:Daj spokój...
Przepraszam, czy u was też się przewija cała strona

-
Bartosz Olszewski
- Działa

Kolejna strona, przy której mnie "coś" trafia.
Jeżeli decydujesz się na stawienie wszystkich znaczników META to przynajmniej je wypełnij, a jak nie wiesz do czego służy dany znaczników to poprostu go nie pisz, bo brak jednego znaczników jest lepszy dla przeglądarki niż niewypełniony znacznik!
Zero treści
Zero grafiki
100% Zbędności
Brak jakiekolwiek nawigacji i nawiązania graficznego do tematyki!
Ocena:
0/10
<meta name=description content="">
<meta name=author content="">
<meta name=keywords content="">
Ocena:
0/10
BTW.
A czyy ty robisz strone z zgodną z XHTML 1.0 Strict albo XHTML 1.1 :> Żeby sie tak czepiać :>
A po co grafika. Strona nie musi miec gafiki żeby ładnie wyglądać (ogólnie nie ten konkretny przypadek).
Strona tak tam.. Ja na początku robiłem gorsze... ;]
A czyy ty robisz strone z zgodną z XHTML 1.0 Strict albo XHTML 1.1 :> Żeby sie tak czepiać :>
A po co grafika. Strona nie musi miec gafiki żeby ładnie wyglądać (ogólnie nie ten konkretny przypadek).
Strona tak tam.. Ja na początku robiłem gorsze... ;]
Nie tylko CiebieBartosz Olszewski pisze:Kolejna strona, przy której mnie "coś" trafia.
Ocena:
0/10
No skorzystałem z tych rad pozmieniałem co sie dało Co teraz powiecie???Vic pisze:Oj widać, że jesteś początkującym. Oczywiście nie będę tego oceniał bo to nawet nie ma sensu.
Moje rady:
- korzystaj z czcionek 11-9px, naucz się operować tekste.
Acha przy okazji nie wiecie czemu w Ie mam strasznie Wielkie czcionki?? Chyba (16) a na tronie dawałem wszystko 8 i 9 W operze wszystko działa
brzydko.
del
del
Nie ma to jak treściwa ocena z porządnym uzasadnieniem. Gratulacje.