superhost.pl
superhost.pl
Witam! Zamierzam założyć konta na http://www.superhost.pl/. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi serwerami?? Czy opłaca się za taką cenę.
Superhost.pl
Hosting mieli na poczatku najlepszy w Polse (serwery w USA - pośrednicy) ale kiedy wszyscy się na nich rzucili ich uslugi stopniowo się pogorszyły. Mimo to strony się wczytują bardzo szybko.
Ostatnio jednak bardzo się nimi rozczarowałem dzisiaj chcę wrzucić swoje następne arcydzieło a tu bum
moja domena nie riplejuje. Sprawdzałem inne strony które hostują, znalazło się pare takich co nie mogły sie wgrać do przegladarki - kańciaże jakich wielu w Polsce oszczędzają na przepustowości podnosząc w ten sposób swój zysk. Spadli na psyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.
A tak wogóle to hosting w Polse jest do duuuuuuuuuuuuu....
Ktoś może wie jak wykupić konto www bezpośrednio w USA bez pośredników w Polsce (typu superhost.pl i pozostałe niby profesjonalne firmy) ?
Wiem że ci co prowadzą poważne biznesy, wykupują konta www bezpośrednio w usa a na polskie sie wypinają.
Ja też bym zalożyl w usa tylko nie wiem jak oplacić takie konto, moze przez e-passport albo czek?
===================
Dzięki z góry za odpowiedz
Walcie polskich pośrednikow i zakładajcie konta www w USA
są one dużo lepsze i tańsze bez pośredników.
Ostatnio jednak bardzo się nimi rozczarowałem dzisiaj chcę wrzucić swoje następne arcydzieło a tu bum
A tak wogóle to hosting w Polse jest do duuuuuuuuuuuuu....
Ktoś może wie jak wykupić konto www bezpośrednio w USA bez pośredników w Polsce (typu superhost.pl i pozostałe niby profesjonalne firmy) ?
Wiem że ci co prowadzą poważne biznesy, wykupują konta www bezpośrednio w usa a na polskie sie wypinają.
Ja też bym zalożyl w usa tylko nie wiem jak oplacić takie konto, moze przez e-passport albo czek?
===================
Dzięki z góry za odpowiedz
Walcie polskich pośrednikow i zakładajcie konta www w USA
są one dużo lepsze i tańsze bez pośredników.
Re: superhost.pl
O już moja stronka na superhost śmiga że aż miło, może mieli tylko
takie tam chwilowe kłopoty techniczne bardzo szybkie serwery mają
opłaca się tyle że to pośrednicy jak większość firm hostingowych w polsce wolałbym bezpośrednio w USA ale na razie jestem zadowolony- jak mnie porządnie wkurzą to się przeniose do http://www.globat.com są bardzo tani
i dobrzy konto już od ok. 7 zł(2 $) 75 gb transferu miesięcznie - tanio jak barszcz.
takie tam chwilowe kłopoty techniczne bardzo szybkie serwery mają
opłaca się tyle że to pośrednicy jak większość firm hostingowych w polsce wolałbym bezpośrednio w USA ale na razie jestem zadowolony- jak mnie porządnie wkurzą to się przeniose do http://www.globat.com są bardzo tani
i dobrzy konto już od ok. 7 zł(2 $) 75 gb transferu miesięcznie - tanio jak barszcz.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Superhost - miałem u nich konto testowe i to kilka dni temu i stwierdzam, że może serwery mają szybkie, ale cholerne problemy z logowaniem miałem, czasami wywalało "Invalid user", a jak już się weszło do cPanelu to strasznie wolno działał (nie tylko u mnie). Nie wiem czy zauważyłeś, ale ich strona główna często się zawiesza i zarywa po jest przeładowana bajerami.
No cóż, możesz sam założyć konto testowe i się przekonać. Może problemy z logowaniem i z wolnym działaniem cPanelu były spowodowane usterkami z ich strony (chwilowymi).
No cóż, możesz sam założyć konto testowe i się przekonać. Może problemy z logowaniem i z wolnym działaniem cPanelu były spowodowane usterkami z ich strony (chwilowymi).
Superhost.pl co do strony WWW to mam trochę zastrzeżeń. Jakich? Takowych stron w internecie jest bardzo dużo, chodzi mi o wygląd, pomysł ... No cóż poradzić, ale wole coraz to nowe pomysły wśród usługodawców hostingowych. Co do oferty to jest bardzo dobra i w miarę tania, jak na taką firmę. Nie na darmo używam słowa firma, ponieważ mają zarejestrowaną działalność gospodarczą, a to brakuje wielu usługodawcą. Chodzi mi tu o krzaki, czyli dzieci bawiące się w hosting, bo ojciec trochę zarabia itd.
Co tu się rozpisywać, pingi są w porządku, pomoc techniczna także, oraz serwery ... Jest wiele konkurencyjnych ofert, ale to zależy od gustów. Gdybym miał środki finansowe to napewno bym wybrał superHost.
Co tu się rozpisywać, pingi są w porządku, pomoc techniczna także, oraz serwery ... Jest wiele konkurencyjnych ofert, ale to zależy od gustów. Gdybym miał środki finansowe to napewno bym wybrał superHost.
home.pl,Beeno pisze:Gdybym miał środki finansowe to napewno bym wybrał
a gdybym nie mial skorzystalbym z superhosta.
Jak na ta cene to jest bardzo dobrze. Kontakt z adminem faktycznie sie pogorszyl i jest trudniejszy niz jakies pol roku temu. Reszta uslug bez zastrzezen.
Nie ma się co dziwić, że kontakt z adminem jest o wiele mniejszy niż wymagamy. SuperHost.pl posiada jedną z najciekawszych ofert kont WWW, resellerów oraz serwerów dedykowanych ... Napewno dostają wiele e-maili od klientów i zainteresowanych (support). Admin też człowiek i czasu dla siebie też musi mieć, a i tak poświęca dużo czasu dla klientów. Nie będe się rozpisywał, napewno wiecie o co mi chodzi ...
Na innym forum dyskusja zaprowadziła mnie do przeszukania info o moim providerze, wiec odgrzewam stare kotlety 
Część osób użytkujących konta na SuperHost.pl strasznie na nich narzeka. Sam posiadam u nich konto, które wykorzystuje do prezentacji stron dla klientów.
Na początku rzeczywiście przyłączyłbym się do tych, którzy narzekali na SH, natomiast w tej chwili cieszę się stabilnym kontem za 99zł.
Serwer stabilny i bardzo pokaźna ilość udostępnionych funkcji php, których nie doświadczyłem podczas testowania konta w home.
Osobiście polecam.
Część osób użytkujących konta na SuperHost.pl strasznie na nich narzeka. Sam posiadam u nich konto, które wykorzystuje do prezentacji stron dla klientów.
Na początku rzeczywiście przyłączyłbym się do tych, którzy narzekali na SH, natomiast w tej chwili cieszę się stabilnym kontem za 99zł.
Serwer stabilny i bardzo pokaźna ilość udostępnionych funkcji php, których nie doświadczyłem podczas testowania konta w home.
Osobiście polecam.
-
motopoland
- Nowy

- Kontakt:
To prawda, ale wciąż mają panele po angielsku, dla mnie akurat to nie problem.Beeno pisze:SuperHost.pl posiada jedną z najciekawszych ofert kont WWW, resellerów oraz serwerów dedykowanych ...
Poza tym ostatnio serwery padły, miałem komunikaty z InternetSeer:
Time: Sat Oct 07 01:23:28 EDT 2006
Total Time on Error: 10 hours, 7 minutes, 54 seconds
Jest jeden szkopuł z wyłączaniem serwerów.
Jeżeli google robot wejdzie w tym czasie na stronę
a jej nie ma, to wypada z wyników i tak niestety
stało się z kilkoma moimi serwisami, a to powoduje duże straty finansowe
-
Arkadiusz Podlaski
- Nowy

Chyba sobie żartujesz. Jak już to mogłeś dostać bana od google za spam albo coś. Na pewno nie za to, że Twój serwer padł na kilka godzin. Jeśli robot nie znalazł Twojej strony jednego dnia, to wróci na nią jutro. Jak jutro strony nie znajdzie, to przyjdzie kolejnego dnia. Strona nie wypada z wyników Googla z takiego powodu.Jest jeden szkopuł z wyłączaniem serwerów.
Jeżeli google robot wejdzie w tym czasie na stronę
a jej nie ma, to wypada z wyników i tak niestety
stało się z kilkoma moimi serwisami, a to powoduje duże straty finansowe
-
motopoland
- Nowy

- Kontakt:
A jednak, tyle że serwer nie padł raz, ale nie działałArkadiusz Podlaski pisze: Chyba sobie żartujesz. Jak już to mogłeś dostać bana od google za spam albo coś. Na pewno nie za to, że Twój serwer padł na kilka godzin. Jeśli
dobrze cały miesiąc.
Sam mam wyszukiwarki i program rezygnuje z ideksacji
po pewnym czasie.
Gdyby robot miał się "dobijać" do strony przez kilka minut
to wątpliwe byłoby indeksowanie ich w liczbie milionów.
Takich komunikatów o przerwach w działaniu serwera zachowałem
kilkanaście, sam nie wiem po co. Nie będę się przecież procesował.
Miałem zamiar zmienić hosting, ale to byłoby zbyt pracochłonne.
Teraz na szczęście jest OK.
-
Arkadiusz Podlaski
- Nowy

Na miesiąc padł serwer? Nieźle...
Mam jedno konto w superhost. Zdarzają się czasem pady, ale trwa to góra kilka godzin. Miesiąc to po prostu przegięcie.
Mam jedno konto w superhost. Zdarzają się czasem pady, ale trwa to góra kilka godzin. Miesiąc to po prostu przegięcie.
-
motopoland
- Nowy

- Kontakt:
Arkadiusz Podlaski pisze:Na miesiąc padł serwer? Nieźle...
Ja mam od 4 lat chyba.
To nie tak, że serwer padł na cały miesiąc.
Były wyłączenie po 2,3 godziny. Były też na 12!
I trwało to miesiąc. Podobno pętlił się jakiś skypt i spowalniał
całą maszynę, tak przynajmniej tłumaczył admin.
A wracając do początku wątku, to w sumie polecam ten hosting,
zwłaszcza jako reselling.
Jak się dobrze zakrecić to można mieć dla siebie hosting
zupełnie darmo, płacą pozyskani klienci.
Jak ktoś poważnie myśli o biznesie w necie to jest to najlepsze rozwiązanie.