[opinia] nowe numery dostępowe

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

[opinia] nowe numery dostępowe

Post autor: misz »

odpaliłem ostatnio numer dostepowy (sorki za reklame :P : http://numer.dva.pl ). interesuje mnie opinia modemowców na temat takich usług których w ostatnim czasie pojawiło się sporo. sprawdzaliście iine numery dostępowe niż tpsa - jakie są wasze wrażenia, jaką osiągacie prędkość, czy oferta jest interesująca?
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Re: [opinia] nowe numery dostępowe

Post autor: iniside »

Powiem tak. Jeśli chodzi o szybkość to numer nie ma znaczenia. Poniewaz ostatnia mila to łącza TP S.A. Jeśli zaś chodzi o cene. To o ile sie nie myle. TP S.A dolicza sobie do X swój rachunek. Np.
090909 - jakiś numer dostępowy. kosztuje 20gr/impuls.
to TP doliczy sobie do tego swoje 35gr/impul za nawiązanie połączenia prze jej łącza. i razem wychodzi 55gr.
To znaczy kiedyś tak było tera nie wiem.
Mam SDI więc mi to tam lata...
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: misz »

tpsa nic nie dolicza - cena ta sama
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Więc gerealnie zmienianie numeru to bajer. JEsli szybkość sie nie zwiększa. Jedyne co może zachęcić do zmiany numery to jakieś dodakti. Takie jak np. W Onet.pl
slabywielblad

Post autor: slabywielblad »

mam już stałkę wiec mnie to nie dotyczy. ale jak jechałem na modemie to używałem tylko dostępu z tpsa - powodem bylo wykupienie przeze mnie uslugi 30 za 60 (czy jak to sie teraz zwie). inne numery dostepowe maja mierne szanse na popularnosc. cena ta sama, lacze to samo nic sie nie zmiania wiec poco? jakbys reklamowal sie przed kazdym filmem w multikinie to moze by Ci to przynioslo jakis zysk w innym wypadku bym to olał.
ODPOWIEDZ