[php] złe wyswietlanie godziny
[php] złe wyswietlanie godziny
Witam mam problem . Mam skrypt newsów ale pokazuje date dodania newsa o 2 godziny wstecz, prawidlowo byl dodany np. o 12:00 a wyswietla 10:00
Re: [php] złe wyswietlanie godziny
a gdzie masz serwer na który działą opisany skrypt?
weszlem na swego shella i wpisalem polecenie "date" wyswietlilo mi aktualna godzine, lecz skrypt wyswietla mi inna, a wzucilem ten sam skrypt na inny serwer livenet.pl i wtedy skrypt wyswietlal dobra godzine, wiec nieweim, czy to wina ustawienia serwera?? ale po komendzie date wyswietla dobra godzine
the_foe dzieki za skierowanie do porady lecz niestety nietworze sam niczego w php, mialem gotowy skrypt ktory wymagal tylko kilku drobnych poprawek 
Rozmawiałem z swoim administratorem serwera, on twierdzi że jest ok, pokazałem mu różnice na naszym serweze a na serweze livenet.pl, i on niema pojecia czemu tak jest, wzucilem calkiem inny skrypt na kumpla shela na tym samym serze i calkiem inny skrypt takze wskazywal o 2 godziny wstecz?? Prosze o pomoc to przekaze dla administratora mego serwera
może to zabrzmi śmiesznie ale ....zmień serwer(administratora) 
niestety sie nieda
ale mowiac szczeze mozecie pomoc,??
to również może być wina skryptu 
A jaki to masz skrypt?
A jaki to masz skrypt?
CA News System v1.4 to jest skrypt jaki uzywam, Testowalem takze skrypt PSNews 1.1 i takze na moim serweze wskazywal o 2 godziny wstecz, to chyba nie zbieg okolicznosci ze 2 rozne skrypty pokazuja czas wstecz
uruchom skrypt:snooky pisze:CA News System v1.4 to jest skrypt jaki uzywam, Testowalem takze skrypt PSNews 1.1 i takze na moim serweze wskazywal o 2 godziny wstecz, to chyba nie zbieg okolicznosci ze 2 rozne skrypty pokazuja czas wstecz
[php]<?php
$a=date("Y-m-d H:i",time());
echo $a;
?>[/php]
i bedziesz wiedzial jaki jest czas LOKALNY na serwerze.
poza tym 2h, brzmi znajomo, to obecna roznica miedzy naszym lokalnym czasem a GMT.
Moim zdaniem to wina ustawień serwera... Pamiętam, że swego czasu u mojego usługodawcy był ten sam problem (również różnica 2h), wiec go zmieniłem (ale głównie ze względu na inne, dużo większe problemy)...
Różnica między naszym czasem Central European Time a czasem Greenwich Mean Time wynosi +1h.the_foe pisze:poza tym 2h, brzmi znajomo, to obecna roznica miedzy naszym lokalnym czasem a GMT.
Dzięki panowie za porady ale problem rozwiazał się chyba sam, administrator twierdzi że nic nierobił a tu raptem czas dodania newsa jest dobry 
jestes pewny? Na ogol powinno sie wiedziec o czym sie mowi...Stig pisze:Moim zdaniem to wina ustawień serwera... Pamiętam, że swego czasu u mojego usługodawcy był ten sam problem (również różnica 2h), wiec go zmieniłem (ale głównie ze względu na inne, dużo większe problemy)...
Różnica między naszym czasem Central European Time a czasem Greenwich Mean Time wynosi +1h.the_foe pisze:poza tym 2h, brzmi znajomo, to obecna roznica miedzy naszym lokalnym czasem a GMT.
Nie zapominaj o czasie letnim, w ktorym wciaz jestesmy. Az do ostatniej niedzieli pazdziernika jestesmy w strefie GMT +0200
Czy aby na pewno? Nasz czas lokalny względem czasu Greenwich jest stały, niezależny od pory roku i wynosi +1h. Zauważ, że zmiana czasu w roku nie jest tylko naszym wymysłem, ale także stosowana jest w krajach, które znajdują się w strefie GMT. I czy przypadkiem czasem, nazwijmy go głównym nie jest czas letni (oczywiście dla półkuli północnej)?the_foe pisze:jestes pewny? Na ogol powinno sie wiedziec o czym sie mowi...Stig pisze:Moim zdaniem to wina ustawień serwera... Pamiętam, że swego czasu u mojego usługodawcy był ten sam problem (również różnica 2h), wiec go zmieniłem (ale głównie ze względu na inne, dużo większe problemy)...
Różnica między naszym czasem Central European Time a czasem Greenwich Mean Time wynosi +1h.the_foe pisze:poza tym 2h, brzmi znajomo, to obecna roznica miedzy naszym lokalnym czasem a GMT.![]()
Nie zapominaj o czasie letnim, w ktorym wciaz jestesmy. Az do ostatniej niedzieli pazdziernika jestesmy w strefie GMT +0200
Na pewno.Stig pisze:Czy aby na pewno? Nasz czas lokalny względem czasu Greenwich jest stały, niezależny od pory roku i wynosi +1h. Zauważ, że zmiana czasu w roku nie jest tylko naszym wymysłem, ale także stosowana jest w krajach, które znajdują się w strefie GMT. I czy przypadkiem czasem, nazwijmy go głównym nie jest czas letni (oczywiście dla półkuli północnej)?the_foe pisze:jestes pewny? Na ogol powinno sie wiedziec o czym sie mowi...Stig pisze:Moim zdaniem to wina ustawień serwera... Pamiętam, że swego czasu u mojego usługodawcy był ten sam problem (również różnica 2h), wiec go zmieniłem (ale głównie ze względu na inne, dużo większe problemy)...
Różnica między naszym czasem Central European Time a czasem Greenwich Mean Time wynosi +1h.![]()
tak na marginesie, czy trudno jest uzywac google? Moze mneij bzdur by sie wtedy pisalo...