Jak zaistnieć w wyszukiwarkach?

Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
spider_334

Jak zaistnieć w wyszukiwarkach?

Post autor: spider_334 »

Słyszałem o innym sposobie dodania url-a do wyszukiwarek nie przez rejestracje i beznadziejne czekanie. Czy moglibyscie mi to przyblizyć? Czekam na odpowiedź. :(
?>[/php]
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Re: Jak zaistnieć w wyszukiwarkach?

Post autor: Dawid Kulbaka »

Wydaje mi się, że jedynym sposobem na takie przyspieszenie będzie uprzednie linkowanie się Twojej strony na innych. Wtedy robot odwiedzajac strony sam znajdzie link do Twojej, przez co szybciej mozesz zostac dodany do bazy. Roznica czasowa pewnie i tak bedzie minimalna. W manualnym dodaniu masz większą pewnosc, ze strone szukarka zaindeksuje.
intruder2600
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: intruder2600 »

jedyny natychmiastowy proces to rejestracja za pomoca smsa ale to kosztuje niestety... Linkowanie moze ten proces przyspieszyc ale raczej w google - jesli strona ma wysoki PR to robocik google na nia wejdzie a z niej po linku do Twojej...
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

intruder2600 pisze:jedyny natychmiastowy proces to rejestracja za pomoca smsa ale to kosztuje niestety... Linkowanie moze ten proces przyspieszyc ale raczej w google - jesli strona ma wysoki PR to robocik google na nia wejdzie a z niej po linku do Twojej...
No, ale nie mówimy chyba o katalogach a o wyszukiwarkach :?: , w onecie masz sms tylko dla szybszego zgłoszenia do katalogu i tak samo jest w wp.pl, co do wyszukiwarek jestes skazany na mozolne czekanie, najszybciej to pewnie i tak zindeksuje google.
intruder2600
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: intruder2600 »

faktycznie, mój błąd - mówimy o katalogach :) niestety trzeba czekać... z wyjątkiem google. tagi "revisit after" też zbyt dużo nie dadzą, chyba że ma się wysoki PR (mówię o google)
ODPOWIEDZ