kurs

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
Blaster
Nowy
Nowy

kurs

Post autor: Blaster »

Znacie może jakiś fajny przyjazny i miły kurs PHP, mile widziane przykłdy praktycznego zastosowania omawianych rzeczy. Ten kurs ma być oczywiście dla początkujących :-D
Krzysztof Aszkiełowicz
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Re: kurs

Post autor: Krzysztof Aszkiełowicz »

Ja zamiast kursu polecam Tobie książkę "PHP i MySQL. tworzenie stron WWW" wydawnictwa Helion. cena chyba 84zł. Omówione jest tam wszytsko podstawy przez sesje, cookies do generowania PDF'ów i obrazków. Posiada różne skrypty np. Interfejs poczty.

Moim zdaniem jak chcesz się nauczyć PHP dobrze, a nawet i bardzo dobrze. To musisz wydać te pieniądze. Kursy w sieci są niedostateczne dla początkującego.
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Wojciech Jurewicz »

Zgadzam się z Krzysiem. Z kursów PHP się nie nauczysz., a książki do dobra sprawa... Książkę polecam:
PHP4 od podstaw: Wankyu Choi, Allan Kent, Chris Lea, Ganesh Prasad, Chris Ullman
To dobra książka, a potem PHP4 Aplikacje... Jeszcze lepsza

JEżeli już chcesz się nauczyć w internecie, to na naszej stronie jest kurs, no i powinieneś czytać jak najwięcej artykułów, również na WebInside :-D
Michał Fikus
Przelotem
Przelotem

Post autor: Michał Fikus »

Podstaw się naucz z kursów, pościągaj sobie przykładowe rodziały książek z heliona oraz analizuj skrypty - napewno odniesie dobry skutek. Jako tako kursu z dobrze omówionymi przykładami nie ma - w kursach nie o to chodzi. Ale dlatego piszemy tutoriale, by każdy mógł zobaczyć co przydatnego można osiągnąć za pomocą niektórych funkcji.
Killer

Post autor: Killer »

Ja tylko dodam coś do siebie http://www.leon.w-wa.pl/texts/kurs/index.php Jest tam bardzo obszerny kurs i tutoriale. Można sie nauczyć podstaw i więcej jeżeli się chce. Co prawda książka da o wiele więcej ale zacznij od tego ja nie chcialem wydawać tych 80 zł i jakoś się nauczyłem :)
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Wojciech Jurewicz »

Kursy to jednak nie jest dobra sprawa na początek... Polecam jednak zacząć od książki, tam jest zdecydowanie lepiej się połapać... Tłumaczą one od spamych podstaw i traktują czytelnika jakby to był jego pierwszy kontakt z PHP. W kursach niestety przeważnie tak nie jest. W książkach pozatym są omówione również inne tematy pokrewne, jak np. instalowanie php i apache... Polecam książki... 8)
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Ja też nie polecam kursów. Po 2 :!: miesiącach studiowania dowiedziałem sie co to zmeinna i nic po zatym. Polecam książe PHP 4 Od podstaw. W www.helion.pl Ja sie nauczyłem w około 2 tygodnie. Z tej ksiażki. ;)
ODPOWIEDZ