cena za stronkę

Tematy, które tyczą się webmasterstwa, a nie pasują do konkretnych działów.
wezar

cena za stronkę

Post autor: wezar »

Mam pytanko jeżeli chodzi o robienie stronek to mam jakieś doświadczenie ale nie znam się kompletnie na cenach proszę pomóżcie zrobiłem stonkę http://www.bramyidrzwi.krakow.pl/ i nie wiem kompletnie ile za nią wziąć
barthek
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: cena za stronkę

Post autor: barthek »

to zalezy od kilku czynników:

:arrow: po pierwsze jak szerokie masz portfolio? tzn. ile stron juz zrobiles
:arrow: jakie to byly strony? dla powaznych firm, malych firm, osob prywatnych,stronki hobbystyczne
:arrow: ile pracowales nad witryna?
:arrow: wielkosc strony (ilosc podstron, marytoryczna zawartosc, zlozonosc, ilosc grafik, itp)
:arrow: to jak bardzo sie cenisz...
:arrow: czy Ty robiles projekt, czy pracowales na juz istniejacym...
:arrow: MOZLIWOSCI FINANSOWYCH KLIENTA!!!!

ogolnie za projekt mozesz wziac ok. 100 zeta a za strone drugie tyle. ale skoro mowisz ze jestes poczatkujacym webmasterem to lepiej za calosc wez ok 150zł. chyba ze masz juz jakis dorobek to bierz bez zastanowienia 250 zeta. ale zeby Ci jescze bardziej namieszac powiem ze moglbys (w pewnych okolicznosciach) wziac nawet do 500 zł, ale jak juz mowilem to zalezy od wielu czynnikow.
wezar

Post autor: wezar »

Dzięki wielkie, robiłem dotychczas stronki tylko w firmie w której pracowałem wiec nie znam cen, to tak jest najgorzej jak się zaczyna robić na własną rękę i nie wie się ile można klientowi powiedzieć.
voytar

Post autor: voytar »

IMO możesz wziąć między 200 a 300 złociszy.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

tzn. mozna podejsc do tego na dwa sposoby. 1 - bierzesz tyle, ile dają, albo jeszcze więcej :wink: , a 2 - uczciwa cena za wykonaną pracę , myślę, że 200-300zł to jest optymalna cena. strona nie jest arcydziełem, mozna kupic tansze szablony, ale jednak troszkę tresci w sobie zawiera. Zeby srodek kazdej podstrony był taki jak tu: http://www.bramyidrzwi.krakow.pl/bramy_harmonijkowe.htm było by ladnie.
Vic
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Vic »

Ocena własnej wartości i swojej pracy ma tu wielkie znaczenie. Poza tym na pewno wkładasz w to jakiś wysiłek (np psujesz oczy przed monitorem).

Moim zdaniem od 100-300 za projekt (zależy od złożoności, czy robimy własne logo - oj tu można się pokusić o jeszcze więcej) i drugie tyle za wykonanie (ewentualnie można coś dorzucić za skrypty itp.). I tak wychodzi w okolicach 600-1000 zetłów. Wzamian dajemy serwis 24h. za friko i bardzo ładnie przygotowany plik zip z opisem.
Nie doliczam tu praw autorskich (powiedzmy, że drugie tyle) 8)
ODPOWIEDZ