jak zaadoptować gotowe szablony witryn zrobione w php

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
maciejcichon
Kontakt:

jak zaadoptować gotowe szablony witryn zrobione w php

Post autor: maciejcichon »

Mam problem z wykorzystaniem gotowych witryn zrobionych w php - do tej pory robilem wszytko sam, ale to było bardzo pracochłonne i nie tak efektywne jak gotowe szablony, jednak napotkałem poważną barierę w postaci braku opisów etc i nie wiem, jak z np. phpcms-1_2_0beta2 lub PHP-Nuke-6.5 zrobić funkcjonalą witrynę? Musi istnieć prosty sposób adaptacji tego, bez konieczności generewaia całęgo kodu. A druga sprawa, co zrobić aby Front Page obsługiwał php jak zwykły html? - kiedyś to jakoś rozwiązałem - ale już zapomniałem - z góry dzięki za pomoc. M
Riklaunim
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: jak zaadoptować gotowe szablony witryn zrobione w php

Post autor: Riklaunim »

PHP + FrontPage sobie daruj :) Do PHP stsuje się edytory graficzne bo inaczej to tylko zmasakrujesz kod.

Jak z cmsa zrobić porządny serwis?
- wybierasz dobry cms (MD-Pro, Mambo, dla zaawansowanych ez publish)
- instalujesz u siebie na komputerze, bawisz się kilka tygodni
- po zapoznaniu się z kilkoma cmsami wybierasz jeden
- czysta instalka, wrzucasz dodatkowe moduły, które ci się przydadzą
- wrzucasz treść
Zrobione...
moko
Kontakt:

Polecam ten sposub

Post autor: moko »

po Bawic sie troche dowiedziec sie co za co odpowiada gdzie cos można zmienic nie tylko w menu adminstracji ale też bezpośredni na plikach, jak wywolac połączenia z DB itp. to sie przyda przy modułach i dokumentacje czytaj. osobiscie polceam ci mambo jest GNU
i bardzo fajny .
Krzysztof Aszkiełowicz
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Re: jak zaadoptować gotowe szablony witryn zrobione w php

Post autor: Krzysztof Aszkiełowicz »

Proszę o zapoznanie się z zasadami forum Server-side i przesłanie na PW poprawnego tematu!

Temat blokuje!
Zablokowany