prześwitująca ramka pływająca???

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Nightwitcher

prześwitująca ramka pływająca???

Post autor: Nightwitcher »

JAK zrobić, aby pływająca ramka była prześwitująca??? , tzn. aby było widać przez nią tło strony po nią, inaczej, żeby nie miała tła, nawet tego domyślnego białego. z góry dzięki :wink:
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: prześwitująca ramka pływająca???

Post autor: misz »

nie da sie
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: viraptor »

Nie wiem jak jest teraz, ale w CSS3 poczynili postepy w dziale "Backgrounds and borders" z kilkoma wzmiankami o przezroczystosci (http://w3.org). Moze wystarczy tylko troche poczekac?
kuku

Post autor: kuku »

Nightwitcher pisze:JAK zrobić, aby pływająca ramka była prześwitująca??? , tzn. aby było widać przez nią tło strony po nią, inaczej, żeby nie miała tła, nawet tego domyślnego białego. z góry dzięki :wink:

Kod: Zaznacz cały

<iframe allowTransparency="true"></iframe>
i w każdym dokumencie, który bedzie sie znajdował w Iframe dajesz do arkusza stylów

Kod: Zaznacz cały

body {
background-color: transparent;
}
działa od IE5.5 wzwyż. W Mozilli tło Iframe'a jest domyslnie przezroczyste
Nightwitcher

Post autor: Nightwitcher »

DZIAŁA!!! normalnie łezka popłynęła mi po poliku, kiedy zobaczyłem te prześwitującą ramkę, profesjonalne doradztwo KUKU!! wielkie dzięki!!!
ODPOWIEDZ