Witam
na swoim serwisie internetowy ktory ruszy z poczatkiem wrzesnia chcialem umiescic opcje reklamowania linkow na moich stronach za opłate poprzez wyslanie smsa i odebranie kodu. Niestety moja wiedza na temat serwisow umozliwijajacych wstawienie takiej mozliwosci na www ogranicza sie tylko do http://kody.wapacz.pl/ . A zanim umieszcze taka opcje chcialem dowiedziec sie o tym jak najwiecej.
Ile wynosi prowizja od kazdej wplaty ?
Jakie jeszce serwisy oferują taka opcje ?
Dzieki z gory
[pytanie]Reklama za sms'a
Re: [pytanie]Reklama za sms'a
Prowizja to około 70%, zależnie od ceny wysłanego smsa (przy sms za 1 zł masz 30gr)
Działanie systemu jest bardzo proste. Dostajesz pulę kodów, którą wrzucasz do bazy danych, kody są kolejno wysyłane do użytkowników wysyłających sms.
Twoje zadanie to sprawdzić czy kod podany w formularzu przez usera istnieje w bazie, jak tak to aktywujesz usługę i kasujesz kod.
Co do kody.wapacz.pl to jest to dość dobry system, jednak według mnie zbyt długo realizują faktury (1.5 miesiąca od zakończenia okresu rozliczeniowego).
Prowizja jest tak duża z powodu wysokich kosztów utrzymania (operatorzy GSM pobierają wielkie prowizje)
Działanie systemu jest bardzo proste. Dostajesz pulę kodów, którą wrzucasz do bazy danych, kody są kolejno wysyłane do użytkowników wysyłających sms.
Twoje zadanie to sprawdzić czy kod podany w formularzu przez usera istnieje w bazie, jak tak to aktywujesz usługę i kasujesz kod.
Co do kody.wapacz.pl to jest to dość dobry system, jednak według mnie zbyt długo realizują faktury (1.5 miesiąca od zakończenia okresu rozliczeniowego).
Prowizja jest tak duża z powodu wysokich kosztów utrzymania (operatorzy GSM pobierają wielkie prowizje)
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Re: [pytanie]Reklama za sms'a
Od kwoty każdego smsa dostajesz 37% a nie 70%, ale licz kwotę BEZ VATU czyli licz od 1PLN a nie od 1,22PLN.
Proponuje Ci aby w treści smsa podawać link do baner lub buttona jest o wiele mniej roboty.
Proponuje Ci aby w treści smsa podawać link do baner lub buttona jest o wiele mniej roboty.