[css] zaznaczone linki

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
wuyo
Kontakt:

[css] zaznaczone linki

Post autor: wuyo »

Mam pytanie jak zrobić efekt taki jak na stronie: http://dzwonki.b52.pl/ . Chodzi mi o przyciski które po na jechaniu na nie kursorem, pozostaja w innym kolorze.
the_foe
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: Zaznaczone linki

Post autor: the_foe »

wuyo pisze:Mam pytanie jak zrobić efekt taki jak na stronie: http://dzwonki.b52.pl/ . Chodzi mi o przyciski które po na jechaniu na nie kursorem, pozostaja w innym kolorze.

Kod: Zaznacz cały

A:hover { color: #ffffff; }
DRNK
Nowy
Nowy

Re: [css] zaznaczone linki

Post autor: DRNK »

the_foe mylisz ... temu forumowiczowi chodzi nie o sam efekt podświetlenia po najechaniu lecz o utrzymanie podświetlenia tuż po najechaniu ... 8)
the_foe
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: the_foe »

DRNK pisze:the_foe mylisz ... temu forumowiczowi chodzi nie o sam efekt podświetlenia po najechaniu lecz o utrzymanie podświetlenia tuż po najechaniu ... 8)
ok, zle zrozumialem. Przetestujcie ten przyklad:

Kod: Zaznacz cały

<table width='60%'>
<tr>
<td onMouseOver="style.backgroundColor='#000000'"  onMouseOut="style.backgroundColor='#ff0000'">
TEST</td></tr></table>
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

A tak w ogóle to nie powinno się robić linków, które nie powracają do swojego pierwotnego stanu. Tamta strona jest wg. mnie zrobiona bez sensu. Ktoś ponajeżdża na wszystko i wszystko będzie pokolorowane.
Lepiej zrobić efekt, który opóźnia powrót komórki do swojego pierwotnego wyglądu - javascript...
ODPOWIEDZ