Chciałem dowiedziec sie waszej opinni odnosnie mojego pomyslu tutaj zaznaczam ze zostal przeze mnie wymyslony lecz nie zapewniam ze juz nie zostal gdzies wczesniej wykorzystany.
pomysl.
stworzenie internetowej aukcji ktora nie bedzie opierala sie na licytacji [ kto da wiecej ?] lecz bedzie sie wyrozniala tym ze licytowanie bedzie w dol czyli kto da mniej
wyobrazmy sobie ze Jan Kowalski potrzebuje strone internetowa
wiec wchodzi na strone aukcjyjna wybiera dzial umieszcza ogloszenie i czeka na propozycje
teraz wyobrazmy sobie ze Piotr Nowak przeglada oferty znajduje oczywiscie sie jej lapie bo kazdy chce zarobic wiec licytuje ze jest sklonny zrobic projekt za 1000 zł
oczywiscie nie tylko PIotr Nowak ma dostep do tej aukcji wiec pojawia sie nowy uzytkownik ktory zrobi projek za 950 zł. Lepsze 950 niz nic. Oczywiscie granica jest i nikt normalny nie bedzie wkladal ogormu pracy w projket za ktory ma wziac 10 zł ale mysle ze aukcje kto da mniej nie jest zlym pomyslem
Oczywiscie na takich aukcjach bylo by wiecej dzialow niz tworzenie www.
Czekam na opinie?
[dyskusja] pomysły na portale.
-
budek vel. fu3ak
- Przelotem

Re: [dyskusja] pomysły na portale.
PS: pan Piotr Nowak jest osobą wchodzącą w skład 2A, a gość który zaoferował mniej będzie WEBMASTEREM OFERUJĄCYM WYKONANIE PROFESJONALNEJ STRONY WWW (takiego profesjonaliste szukaj tylko na allegro)
fu3ak ma racje - sama cena nie decuduje przeciez o podjeciu decyzji przez klienta (przynajmniej powinno) a wiec aukcja powinna miec taki charakter:
oferta 1) "jestem Piotr Nowak, czlonek 2A jestem sklony zrobic strone za 1000zl oto moje portfolio -> LINK" i portfolio wyladowane zajebistymi stronami
oferta 2) "jestem Jan Kowalski i narazie zrobilem tylko swoje portfolio ->LINK ale sie rozwijam. zrobie strone za 300zl"
a wiec klient powinien poprostu przegladnac wszystkie oferty, skalkulowac wspolczynnik cena/jakosc i wybrac to co mu najbardziej pasuje. powinien. ale wszycy wiemy ze nie zawsze jest tak jak byc powinno.
oferta 1) "jestem Piotr Nowak, czlonek 2A jestem sklony zrobic strone za 1000zl oto moje portfolio -> LINK" i portfolio wyladowane zajebistymi stronami
oferta 2) "jestem Jan Kowalski i narazie zrobilem tylko swoje portfolio ->LINK ale sie rozwijam. zrobie strone za 300zl"
a wiec klient powinien poprostu przegladnac wszystkie oferty, skalkulowac wspolczynnik cena/jakosc i wybrac to co mu najbardziej pasuje. powinien. ale wszycy wiemy ze nie zawsze jest tak jak byc powinno.
aukcja polega na tym ze wygrywa ten kto da najwiecej (tu najmniej), to co mowisz to zwykle skladanie ofert ... i takie aukcje w dol to normalka na wiekszosci serwisow.
-
Grzegorz Winiarski
- Nowy

http://www.php-freelancers.com
Tutaj prawie każda taka licytacja kończy się kilkoma ofertami o wartości 0$.[/url]
Tutaj prawie każda taka licytacja kończy się kilkoma ofertami o wartości 0$.[/url]
Hmmm, czyli tak zwane przetargi.
Jeśli chodzi np. o chleb to jiokt nie daje droższego tylko coraz tańszy daja na różnych rodzajach przetargach nie
?
Jeśli chodzi np. o chleb to jiokt nie daje droższego tylko coraz tańszy daja na różnych rodzajach przetargach nie