[Fireworks, FreeHand] Jak przerobić grafikę?
[Fireworks, FreeHand] Jak przerobić grafikę?
Witam,
Mam zrobiony projekt grafiki w Fireworks MX 2004. Program ten umożliwia pracę tylko w palecie RGB. Oczywiście po wydruku są różnice. Ponoć można przerobić niewielkim nakładem pracy (czyt. nie robiąc od początku wszystkiego w innym programie) na palete CMYK w Freehand.... czy ktoś może potrafi mi pomóc?
Pozdr.
Mam zrobiony projekt grafiki w Fireworks MX 2004. Program ten umożliwia pracę tylko w palecie RGB. Oczywiście po wydruku są różnice. Ponoć można przerobić niewielkim nakładem pracy (czyt. nie robiąc od początku wszystkiego w innym programie) na palete CMYK w Freehand.... czy ktoś może potrafi mi pomóc?
Pozdr.
Re: [Fireworks, FreeHand] Jak przerobić grafikę?
Freehand ma to w zakładce "Mixer and Tints"...
Może wiecej szczegółów.. to że wrzucam tam (Mixer and Tints) kolor RGB a on mi wyszukuje najbardziej zbliżony w CMYK to wiem... ale jak zamienić cały projekt graficzny na raz... ? Jest taka możliwość?
Mój błąd. Edit -> Preferences -> Colors
Super... piszesz po to zeby pisać, czy zeby pomóc? Daj spokój z taką pomocą... może ktoś jeszcze inny ma pomysły?
A nie ma tam opcji ustawiania palety?
A Color Management?
W Photoshopie robi się to Image>Mode>CMYK Color... i po kapciach... Rany Hygin rozumiem, że próbujesz mnie nakierowac... ale jak na razie nie znalazłem... Moze w FreeHand nie ma takiej opcji?