[opinie] nowa reklama na WI

Wasze propozycje, uwagi czy prośby w stosunku do redakcji i całego serwisu.

Czy jesteś zadowolony z "nowej" reklamy na WI?

Tak
6
35%
Nie
11
65%

Liczba głosów: 17

Krzysztof Aszkiełowicz
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

[opinie] nowa reklama na WI

Post autor: Krzysztof Aszkiełowicz »

No dobra. Musiałem to napisać, chociaż wiem, że dostanę za to po uszach :D

Zdziwił mnie fakt, że:
a) wchodze na Wi wyskakuje pop-up Net-Art'a
b) po rraz drugi wyskakuje mi ta sama ankieta gemiusa
c) nad topem jest wielki baner Net-Art'u bardzo niszczący wygląd serwisu.

Wiem, że reklama na Wi jest terazprzejęta przez firmę Arbomedia.
Mi się to osobiście nie podoba! ba! nawet porównam to do komercjalizacji podobnej do WH!

Prosze o wypowiadanie się na ten temat i glosowanie w ankiecie!
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2004 9:00 pm przez Krzysztof Aszkiełowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: [opinie] nowa reklama na WI

Post autor: Dreen »

mnie to troche tez przeszkadza ale uwazam ze banner powinien byc poprostu umieszczony gdzie indziej niz tam gdzie jest
Michał Fikus
Przelotem
Przelotem

Post autor: Michał Fikus »

No proszę ciesze się, że takie tamety powstają :D.

Na wsępie zaznacze, że mi się to jeszcze nie pojawiło, ale zaufam Ci Krzysztofie na słowo.

Tego typu reklama jest denerwująca a w dodatku mało skuteczna więc ja jesten przeciwny temu. WebInside.pl ma potencjał reklamowy, tylko trzeba go dobrze wykorzystać, tak by nie przeszkadzał użytkownikowi.

A co do komercjalizacji - z jednej strony (jako user i redaktor) denerwuje mnie to trochę. Ale jako webmaster zdający sobie sprawę z marzeń każdego z nas (by móc dzięki serwisowi w który włożyło się wiele wysiłku zacząć zarabiać) staram się zrozumieć Dawida i chyba mi to wychodzi :) Nie są to zapewne astronomiczne kwoty (bo większość pochłonie Abromedia) ale zawsze coś.
Kiedyś denerwowało mnie nawet reklamowanie usług Laapmedii no ale przeminęło :)
Wojciech Kocjan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Wojciech Kocjan »

Ja chcialbym tylko powiedziec ze Dawid aktualnie nie ma Internetu i nie za bardzo ma jak odpowiedziec, wiec poki co w tej dyskusji nie bedzie mogl wziac udzial, do czasu az problemy z polaczeniem sie skoncza.

Co do mojego zdania - mi na Wi nie pojawila sie jeszcze zadna reklama, trudno wiec uznac to za nachalne czy utrudniajace korzystanie z serwisu. Z tego co mowicie jednak jakies reklamy sie pojawiaja - czy to zle? Moim zdaniem nie, nie ma co mowic o komrecjalizacji itd.. bo to chyba nie ma sensu. Komercjalizacja bedzie jak wi bedize platne (a chyba nie bedzie ;)) i jak uzytkownik odczuje to na wlasnej skorze. Do bannerow/innych reklam trzeba moim zdaniem sie przyzwyczaic i zrozumiec, jaki jest ich sens.

Uwazam Webinside za bardzo profesjonalny serwis, moim zdaniem najlepszy tego typu w polskim necie. Na pewno nie jest to obiektywne, ale gdybym tak nie myslal to nie pomagalbym w tworzeniu WI. W kazdym badz razie mysle ze obejrzenie kilka razy reklam na Wi jest bardzo mala cena, w porownaniu do wiedzy jaka tu sie znajduje.. Mi osobiscie nie sprawia to wiekszej roznicy, zreszta jak mowie - ja reklam osobiscie nie doswiadcyzlem..
Kamil Kierzkowski
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Kamil Kierzkowski »

ja również nie zauważyłem na WI jakiś nachalnych reklam, może kiedyś się zdażyły, ale nie jest to raczej nagminne i mi do tej pory nie przeszkadzało
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

Post autor: Monika Trawińska »

Natomiast ja je również kilkakrotnie widziałam i faktycznie rozbijają koncepcję wortalu jako całości. To prawda, bannery muszą być, ale póki nie przyprawiają użytkowników o mdłości. Przecież taka reklama nie ma sensu, staje się antyreklamą. Uważam że w/w firma nachalnością swojej reklamy stawia w niekorzystnym świetle również WI.

Pozdrawiam.
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Ja nie zauważyłem takich problemów. Nie wiem o czym mówi Krzysztof. Czy może chodzi o banery we flashu, które otwierają się poza wyznaczony obszar? No cóż, to już fantazja samych ich twórców i nie jest to nielegalne i nieetyczne...
Michał Fikus
Przelotem
Przelotem

Post autor: Michał Fikus »

Teraz i ja dołączyłem do grona użytkowników, które to nową reklamę miało szanse zaobserwować. I powiem szczerze, że martwi mnie podwójny banner - na samej górze oraz w miejscu wyznaczonym. Zwłaszcza, iż jest jeden banner z agencji, a drugi z Allergo - przecież wiemy wszyscy, jaki niski jest procent skuteczności banneru Allergo oraz jaki niski dochód... więc zastanawiam się, czy nie można zrezygnować z emisji dwóch bannerów naraz? W ten sposób wizerunek WI wzrośnie (albo przynajmniej nie będzie spadał) a i reklama z ARBOmedii może być nadal kontynuowana - przez co dochód będzie dalej zapewniony.

Mam jeszcze pytanie do Dawida:
planujesz może za kasę z reklam zorganizować jakiś ciekawy konkurs na WI?
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

reklama na forum

reklama na forum
posuniecie wedlug mnie dobre i decyzja madra
tak trzymac
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

Reklama na forum - tak...
Reklama na forum w popupie - litości, wszyscy wiedzą, jakie to jest wkurzające.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

i tu sie wyjatkowo zgodze z toba - najgorsze sa te flashowe, raz mi wskoczyla jakas na fulscreen naewt...
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: misz »

mnie nie drazni - zdaje sobie sprawe z kosztow utrzymania serwisu i nakladu pracy i wiem ze internet sie komercjalizuje. albo serwis zniknie albo beda rekmay - w wielu przypadkach jest to jedyne wyjscie.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

Ciesze sie , ze nie mowicie stanowcze NIE temu. Po prostu wstapilismy do sieci reklamowej i wszystkie kampanie ona poki co przeprowadza, osobiscie chce to sprawdzic, (tak samo jak ten biedy banner allegro) i przetestowac.

Ktos pytał o konkurs - i tak cały czas w planach uruchomienie czy jak kto woli reaktywacje cpwa, a konkurs najblizszy bedzie najprawdopodobniej we wrzesniu, bo nie wiem czy jest sens robic go w wakacje. Wiem, zejedna z nagrod bedzie pajaczek z licencja. Weicej nie mowie, bo konkurencja czyta nam forum i zaraz namalują ze robia konkurs, hihih
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

mnie też reklama nie drażni czasem jest coś ciekawego np linie lotnicze ;) co do konkursu to fajnie że będzie :)
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Mnie nie drażni reklama na WebInside, bo tam rzadko zaglądam, ale na forum owszem. Szczególnie te ostatnie poltergeisty... :evil:
ODPOWIEDZ