[propozycja]Ocenianie stron
[propozycja]Ocenianie stron
Na forum webhelp.pl jest taki system oceniania. Stron Pod emoticonami jest formularz do wyboru oceny strony w skali 1-10. Na webinside.pl też można by coś takiego wprowadzić. To by ujednoliciło ocenianie.
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Re: [propozycja]Ocenianie stron
A to jest jakis dodatek czy cos w tym stylu. Jeśli dodatek prosze o linka do niego. Ciekawy pomysł, czemu by nie spróbować.
Mysle że oni sami to napisali. Bo nieznalazłem odpowiedniego hacka. 
Ostatnio zmieniony czw sie 14, 2003 11:38 am przez iniside, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Poszukam poźniej, a jak nie znajde to my tez napiszemy.
Chyba nie jesteśmy gorsi?
Chyba nie jesteśmy gorsi?
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

ciekawy pomysł, ja jestem za 
przy tytule wątku może pokazać się średnia ... może być naprawde ciekawe.
Ciekawie by było głosować na różne strony. Tak jak Priest jestem za.
A może pod forum wprowadzić by np. Ranking 5 najwyżej ocenianych stron. To by naprawde stanowiło motywacje do pracy. Żeby było coraz lepiej.
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

to też jest dobry pomysł, ale nie do końca może działać, ponieważ ktoś może dawać do oceny nie swoje strony.
Ostatnio zmieniony czw sie 14, 2003 12:32 pm przez Kamil Kierzkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Monika Trawińska
- Nowy

A ja jestem za a nawet przeciw
+ jeżeli rzeczywiście byłyby te oceny adekwatne, czyli użytkownicy pamiętali o tych ocenach. Na digarcie też można oceniać wg skali, ale z tego co zauważyłam wielu użytkowników wystawia ocenę pozytywną lub bardzo pozytywną, natomiast nie przyznają punktów pracy. W ten sposób taka ocena nie jest wyznacznikiem popularności strony. Wydaje mi się, że powinniśmy przeprowadzić ankietę wśród użytkowników ile osób chciałoby się w ten sposób wypowiadać. Sam pomysł jest wg mnie świetny, jednak trzeba do niego nie tylko opcji ale też powszechnego ruszenia
-jeżeli punktacja byłaby przyznawana bez uzasadnienia. Uważam, że bez sensu jest wprowdzać skalę punktacji jeżeli nie będzie opisu dlaczego użytkownik wystawił taką a nie inną ocenę. W ten sposób można się dowiedzieć że strona jest beznadziejna, ale nie wiadomo dlaczego.
P.S. Krzasz nie jesteśmy ani lepsi ani gorsi...Jesteśmy inni. A dobre pomysły zasługują na pochwałę, bez względu na to czyje by nie były.
Pozdrawiam
+ jeżeli rzeczywiście byłyby te oceny adekwatne, czyli użytkownicy pamiętali o tych ocenach. Na digarcie też można oceniać wg skali, ale z tego co zauważyłam wielu użytkowników wystawia ocenę pozytywną lub bardzo pozytywną, natomiast nie przyznają punktów pracy. W ten sposób taka ocena nie jest wyznacznikiem popularności strony. Wydaje mi się, że powinniśmy przeprowadzić ankietę wśród użytkowników ile osób chciałoby się w ten sposób wypowiadać. Sam pomysł jest wg mnie świetny, jednak trzeba do niego nie tylko opcji ale też powszechnego ruszenia
-jeżeli punktacja byłaby przyznawana bez uzasadnienia. Uważam, że bez sensu jest wprowdzać skalę punktacji jeżeli nie będzie opisu dlaczego użytkownik wystawił taką a nie inną ocenę. W ten sposób można się dowiedzieć że strona jest beznadziejna, ale nie wiadomo dlaczego.
P.S. Krzasz nie jesteśmy ani lepsi ani gorsi...Jesteśmy inni. A dobre pomysły zasługują na pochwałę, bez względu na to czyje by nie były.
Pozdrawiam
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
Jestem za. Możemy coś takiego zrobić, ale nie wiem czy wszyscy traktowaliby takie cos poważnie.
Jeżeli zajdzie taka potrzeba, z checią pomoge takie cos zrobić, ale najpierw potrzebne są jakieś konkrety, i trzeba to zrobic oczywiście tak aby sie odróżniało.
Swoją drogą ciekawy jestem jak wyglądałyby komentarze do wystawianych ocen, bo gdyby były w stylu:
"super" albo "może być" to nic by to nie dawało.
Ale oczywiście takie oceny można usuwać. Także czekam na dalsze propozycje i decyzje, jak wyjdzie z tego coś sensownego to zobaczymy co się da zrobić.
Jeżeli zajdzie taka potrzeba, z checią pomoge takie cos zrobić, ale najpierw potrzebne są jakieś konkrety, i trzeba to zrobic oczywiście tak aby sie odróżniało.
Swoją drogą ciekawy jestem jak wyglądałyby komentarze do wystawianych ocen, bo gdyby były w stylu:
"super" albo "może być" to nic by to nie dawało.
Ale oczywiście takie oceny można usuwać. Także czekam na dalsze propozycje i decyzje, jak wyjdzie z tego coś sensownego to zobaczymy co się da zrobić.
-
budek vel. fu3ak
- Przelotem

co do minusa popieram Monike, wystarczy poobserwowac serwisy typu fotka.pl - kobiety daja niskie oceny kobietom przez co zanizaja ich oceny chcac aby ich byly wyzsze
jak ktos chce oceny miec w formie od 1 do 10, albo super - dobra - idz popracuj to niech zrobi ankiete we wlasnym temacie
jak ktos chce oceny miec w formie od 1 do 10, albo super - dobra - idz popracuj to niech zrobi ankiete we wlasnym temacie
-
Krzysztof Sziwa
ja jestem za ale zanim wystawi sie ocene powinno sie podac powod dlaczego taka a nie inna, i wzucic maly regulamin ze ban np za odpowiedzi nie wnoszace nic typu super, extra itp
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
No bez przesady z banowaniem...
Ale tak, skoro podchodzimi do tego poważnie to robimy tak. Prosze wszystkich o swoje wizje - dokładne - na temat tego jak to ma wyglądać, czyli z opisem co jak i gdzie. Jeżeli wyjdzie z tego cos sensownego, to pomyślimy.
Ale tak, skoro podchodzimi do tego poważnie to robimy tak. Prosze wszystkich o swoje wizje - dokładne - na temat tego jak to ma wyglądać, czyli z opisem co jak i gdzie. Jeżeli wyjdzie z tego cos sensownego, to pomyślimy.
-
Krzysztof Sziwa
forum ocen strone a na mim post z nazwa strony, obok autor, statni post i srednia ocena, w poscie tylko adres www zakladajacego i oceny wraz z uzasadnieniem ewntualnie jak komus sie nie podoba np logo to naprowadzenie na ciekawsze rozwiazanie... co tydzien mozna by wylaniac najciekawsze rozwiazanie oczywiscie z opisem dlaczego ta a nie inna a co miesiac np wyrozniajac te strone np podajac linka na stronie glownej forum