witam!
przy wynikach wyszukiwania niektorych stron w google umieszczona jest dokladna data indeksacji witryny. przy innych zas nie. od czego to zalezy?!
[pytanie] aktualizacja w google, data indeksacji
Re: [pytanie] aktualizacja w google, data indeksacji
właśnie, od czego ??
-
intruder2600
- Nowy

- Kontakt:
kiedy robot google zaindeksuje strone raz i potem juz na nia nie wchodzi nie ma daty ostatniej jego "wizyty". Natomiast w przypadku gdy strona jest czesto (conajmniej raz po zaindeksowaniu) odwiedzona wtedy robot google zostawia date ostatnich jego "odwiedzin" 
-
intruder2600
- Nowy

- Kontakt:
dokladnie tak - zauwaz, ze wiekszosc stron na ktorych nie ma daty to stare ogloszenia z allegro... sa nie aktualne i robot ich juz nigdy nie odwiedza a po jakims czasie usuwa...
robot sam ponownie na strone nie wruci, chyba ze dasz mu instrukcje:
<META name="Revisit-After" content="4 days" >
albo robot znajdzie na innej stronie linka i z niej zostanie przekierowany do Twojej... ale i to zadko skutkuje - gdyby robot odwiedzal strony w takim szybkim tepie to zycie byloby piekne
najlepiej jest samemu zglaszac strone ponownie do google ale na wizyte robota tez trzeba czekac... Z regoly ok. miesiaca ale czasami nawet i pol roku...
w moim przypadku mam 2 wpisy w google - 1 bez daty (to byl pierwszy wpis do google) i 1 z data (tutaj mam date nastepnych odwiedzin)
http://www.google.pl/search?hl=pl&ie=UT ... Google&lr=
pozdrwiam !
robot sam ponownie na strone nie wruci, chyba ze dasz mu instrukcje:
<META name="Revisit-After" content="4 days" >
albo robot znajdzie na innej stronie linka i z niej zostanie przekierowany do Twojej... ale i to zadko skutkuje - gdyby robot odwiedzal strony w takim szybkim tepie to zycie byloby piekne
najlepiej jest samemu zglaszac strone ponownie do google ale na wizyte robota tez trzeba czekac... Z regoly ok. miesiaca ale czasami nawet i pol roku...
w moim przypadku mam 2 wpisy w google - 1 bez daty (to byl pierwszy wpis do google) i 1 z data (tutaj mam date nastepnych odwiedzin)
http://www.google.pl/search?hl=pl&ie=UT ... Google&lr=
pozdrwiam !