Webdesign na WI

Wasze propozycje, uwagi czy prośby w stosunku do redakcji i całego serwisu.
Krzysztof Aszkiełowicz
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Re: Webdesign na WI

Post autor: Krzysztof Aszkiełowicz »

KaRoL pisze:Cóż - chciałbym to sprostować. Dlatego tyle wypytywałem na temat kursu Corela, bo myślałem, że będzie on tym czego oczekuję (proszę się od razu nie obrażać). Myślałem, że skoro WI jest głównie związane z grafiką i webdesignem, to kurs będzie o Corelu Photo-Paint, a nie DRAW. Draw służy do robienia grafiki wektorowej, która raczej w ogóle się nie przydaje przy robieniu grafiki na stronę (ja korzystam z niego do robienia gazetki szkolnej).
KaRoL'ku mi się wydaje, że WI bardziej jest związane z PHP, chyba najbardziej rozbudowany dział, ale to temat na inny topic.

KaRoL jaką sylwetkę sobie wyrobisz na początku tak będą Cię spostrzegać przez dłuższy okres. A nikt wclae się na Ciebie nie wyżywa... :roll:
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Krzysztof Aszkiełowicz pisze:jaką sylwetkę sobie wyrobisz na początku tak będą Cię spostrzegać przez dłuższy okres.
Cóż... nam zawsze pani powtarza, że zapamiętają nas takich jakimi odeszliśmy (chodziło jej o zakończenie podstawówki).
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

Post autor: Monika Trawińska »

Karol jest kurs Photo-Painta tylko trzeba poprostu poszukać. Skoro tak dobrze znasz Corela Draw to tym bardziej jest on przeznaczony dla Ciebie, bo nie będziesz musiał nawet czytać I części kursu.
Po drugie mój drogi, niewiele jest w stanie "zatrzeć" wrażenie jakie miałam po rozmowie z Tobą na gg. Jak dla mnie jesteś rozhukanym młodzieńcem, który niedokońca wie czego chce ale wie że trzeba dużo mówić, temat postów może wyniknie sam. A co do wychowawczyni...nawet jestem w podobnym wieku, więc być może mówisz o tych samych osobach. A pani w podstawówce mi mówiła różne rzeczy.

I teraz tak, ogólnie jesteście bardzo niezadowoleni z działu Webdesign. Moje pytanie brzmi: po co tyle mojego wysiłku, po co ja wogóle tracę czas? Może wyłońcie między sobą naczelnego, utwórzcie grupę redaktorków, zgłoście Dawidowi i powodzenia.
KaRoL
Działa
Działa

Z tego co ja widzę, to Monika jest C E N Z U R K A kobietą.
Co do wychowawczyni - mamy bardzo młodą, świeżo przyjechała ze studiów.
No i jeszcze skomentuję rozmowę na GG:
C E N Z U R K A
Takie jest moje zdanie. Sądzę teraz, że po napisaniu tego posta dyskusja znowu się zacznie i Monika znowu zacznie stawiać przy swoim - a szkoda :(
Ostatnio zmieniony pn kwie 05, 2004 4:59 pm przez KaRoL, łącznie zmieniany 1 raz.
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

Po pierwsze Karol nie przytacza się prywatnych rozmów na forum, bez zgody drugiego rozmówcy.
Po drugie to jest Twój opis sytuacji. Tak na marginesie nie rozumiem tego opisu, mnie nie chodzi o czas odpowiedzi czy dziękowanie, tylko o ton rozmowy.
Co do wychowawczyni, ja mam 23 lata :P
Wywodami tego typu nie zmienisz tego że ktoś Cię nie lubi.
Piszesz że to Twoje zdanie i że pewnie znowu zacznie się dyskusja, przyznając sobie prawo do wypowiedzi pozbawiasz go mnie, nieładnie.

Pozdrawiam i mam nadzieję na zakończenie tematu Karol ver Monika Te.
KaRoL
Działa
Działa

Monika Trawińska pisze:Mnie nie chodzi o czas odpowiedzi czy dziękowanie, tylko o ton rozmowy.
Wydaje mi się, że na GG nie można tego odczuć - jak już to wyobrazić sobie, w tym przypadku błędnie. :wink:
Monika Trawińska pisze:Co do wychowawczyni, ja mam 23 lata :P
No to widzę, że jesteś w tym samym wieku co moja wychowawczyni :)
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

Monika Trawińska pisze:I teraz tak, ogólnie jesteście bardzo niezadowoleni z działu Webdesign. Moje pytanie brzmi: po co tyle mojego wysiłku, po co ja wogóle tracę czas? Może wyłońcie między sobą naczelnego, utwórzcie grupę redaktorków, zgłoście Dawidowi i powodzenia.
NIe, nie, nie i jeszcze raz nie... Dział webdesign jest spox, a i Wasz wysiłek nie jest na marne. Jak zaczynałem, to artykuły mi bardzo pomagaly, a teraz jak sądze jest dużo takich zaczynających.
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

karol - robisz wrażenie jakbyś miał lat 15 - mnie się dział podoba i wielu się przyda - jak masz inne zdanie to napisz jakiś lepszy tutorial a nietrać czasu na niepotrzebne posty - każdy ma swoje zdanie - pozatym monika :) jak już coś pisze to pisze konkretnie, jest tu dużo osób starszych od ciebie którym się to nie podoba , aczkolwiek należy się im jakiś szacunek - czasem trzeba wiedzieć kiedy się wycofać a nie ciągnąć dyskusji w nieskończoność....
KaRoL
Działa
Działa

A czy ja coś mówię? Czy ja coś takiego mówiłem? :roll: Proszę nie wypowiadaj się, póki nie przeczytasz ze zrozumieniem całej mojej wypowiedzi. :evil:
Poza tym to nie ja zacząłem tę dyskusję.
Przemysław Szymik
Nowy
Nowy

Post autor: Przemysław Szymik »

Co do CorelDRAW to nierozumiem, dlaczego on nie sluzy do tworzenia grafiki na www? Chyba cos mnie ominelo.
KaRoL
Działa
Działa

CorelDRAW służy do grafiki wektorowej - do normalnej bitmapowej służy Corel Photo-Paint. W Drawie niby można zapisywać pracę jako mapa bitowa, ale jakość jest słaba.
Przemysław Szymik
Nowy
Nowy

Post autor: Przemysław Szymik »

Niestety, Karolu, ale jak widać pojęcie o grafice masz kiepskie. Otóż, oczywiście CorelDraw działa na tzw. grafice wektorowej, co jednak jest jego największą zaletą przy tworzeniu np. grafiki dla www, przy założeniu że zostanie ona wyeksportowana do bitmapy. A jakość jest wyśmienita, wręcz idealna. Niewyobrażam sobie projektowania np. logo w Photoshopie, który służy do obróbki lub kompozycji grafiki.
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

dcooper masz rację.
Ale tak poza tym to off topic, więc proszę o wrócenie do tematu lub zakończenie dyskusji.

Pozdrawiam.
KaRoL
Działa
Działa

Napisałem:
W Drawie niby można zapisywać pracę jako mapa bitowa, ale jakość jest słaba.
Czyżby to zdanie dla innych było nie widoczne? Proszę mnie nie ośmieszać tego typu zagrywkami. :evil:
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

Oooo nie.... Tutaj się definitywnie nie zgodzę! Jakość mapy bitowej exportowanej z CDR jest świetna. No chyba, że nie pasuje ci rozmwanie krawędzi...
ODPOWIEDZ