[flash] dziewczyny mojego dziadka
-
pawel.wojcik
[flash] dziewczyny mojego dziadka
http://www.pawel.wojcik.com/dziewczyny
dozwolone od 18-tu do 80-ciu lat
preloader oczywiscie tymczasowy
dozwolone od 18-tu do 80-ciu lat
preloader oczywiscie tymczasowy
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Re: [flash] dziewczyny mojego dziadka
Zdjęcia to kwestia gustu, ale wykonanie (na czym mamy się skupić) jest wg mojej skromnej opinii rewelacyjne.
Mało można spotkać tak dobrze wykonanych 'stron'. Pomysł w postaci ksiązki i wykonanie retro (pasujące nota bene do zdjęc) jest rewelacyjne. Jeśli miałbym na siłe coś zmieniać to sugerowałbym podpis pod zdjęciem, np. z którego roku pochodzi, lub kto jest nań uwięczony i autor (jeśli posiadasz oczywiście takie informacje) Gratuluję!
Mało można spotkać tak dobrze wykonanych 'stron'. Pomysł w postaci ksiązki i wykonanie retro (pasujące nota bene do zdjęc) jest rewelacyjne. Jeśli miałbym na siłe coś zmieniać to sugerowałbym podpis pod zdjęciem, np. z którego roku pochodzi, lub kto jest nań uwięczony i autor (jeśli posiadasz oczywiście takie informacje) Gratuluję!
Ostatnio zmieniony sob mar 27, 2004 6:02 pm przez Dawid Kulbaka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

fajna stronka, oglądałem ją już jakiś czas temu i bardzo mi się podobała, gratuluję 
eh.. widzialem to juz dzisiaj na *** jak dla mnie git. super wykonane przekladanie kartek choc czasami uciazliwe. ale kosmos
.. ksiazeczka super wykonana. czekam na wiecej
Bardzi mi się podoba tylko, że przekładanie kartek jest trochę uciążliwe
, i tak super . Moja o ccena to 10-/10. Bravo!!!
Czasami kartka nie chce zaskoczyć.
Ocena: -10/10
Ocena: -10/10
-
pawel.wojcik
jaka masz przegladarke?Czasami kartka nie chce zaskoczyć
pod mozilla jesli wyjechac myszka za pole flash playera gubisz ciagniecie kartki, co zreszta jest logiczne (mozilla gubi sie przy wyswietlaniu w %, musialem zrobic sztywne px.)
pod IE player jest na 100% okna wiec powinno byc ok
No proponuję coś takiego, by na stronie był możliwy "wymach", tzn. przytrzymuję przycisk na kartce, robię ruch w lewo dalej trzymając przycisk i puszczam, a kartka siłą grawitacji przewraca się. Czy da się to uzyskać?
-
pawel.wojcik
pomysle o tym...
chcialem zrobic przewracanie automatyczne (na klik) oraz nawigacje (zakladki w ksiazce) i chyba zrobie, ale dla innej prezentacji
dla tej (erotyka) troche trudnosci dodaje chyba smaku
chcialem zrobic przewracanie automatyczne (na klik) oraz nawigacje (zakladki w ksiazce) i chyba zrobie, ale dla innej prezentacji
dla tej (erotyka) troche trudnosci dodaje chyba smaku
ekstra pomysl ale efekt moze myc mierny na modemach (tak mi sie wydaje) poza tym jedna uwaga:
+ nie wydaje ci sie, ze ksiazka powinna sie zaczynac od poczatku a nie od srodka?
+ nie wydaje ci sie, ze ksiazka powinna sie zaczynac od poczatku a nie od srodka?
-
pawel.wojcik
w tej chwili laduje sie okolo 400K, faktycznie to sporo jak na modem
w przyszlosci bedzie okolo 100K
jak?
tyle zajmuje grafika samej ksiazki, muza i dwie pierwsze kartki
reszta bedzie sie ladowala w czasie ogladania
co do otwierania na poczatku: mozna, mam to gotowe, ale to dodatkowe 60K
w przyszlosci bedzie okolo 100K
jak?
tyle zajmuje grafika samej ksiazki, muza i dwie pierwsze kartki
reszta bedzie sie ladowala w czasie ogladania
co do otwierania na poczatku: mozna, mam to gotowe, ale to dodatkowe 60K
Proponuję zmniejszyć objętość dzięki usunięciu grafiki z tekstem "o Tobie" i zamiast tekstu na grafice dać zwyczajny wektor.
Książka też może się sama rozchylać.
Można zrobić osobny swf z animacją jak otwiera się książka, a potem niech się otwiera drugi swf z książką.
Książka też może się sama rozchylać.
Można zrobić osobny swf z animacją jak otwiera się książka, a potem niech się otwiera drugi swf z książką.
dodatkowo ksiazka moglaby zaczynac sie taka ladna, stara, gruba, bronzowa oprawa z jakims ladnym napisem tytulowym. wpadlo mi jeszcze do glowy zeby zdjecia wygladaly jak 'powsadzane' w koszulki lub jakies lapki chytajace za rogi, to znaczy zeby bylo widac ze faktycznie sa 'zaalbumowane'.
-
pawel.wojcik
mam juz od tego siwe wlosy, player sie nie wyrabia na wektorach, bitmapy animuje znacznie szybciej, a i tak juz na wolniejszych procesorach strony "klatkuja"zamiast tekstu na grafice dać zwyczajny wektor
moze kiedys zrobie ta okladke, w pierwszej kolejnosci bedzie dynamiczne ladowanie i zalkadki
dobry pomysl z rogami, faktycznie w starych albumach tak bylo... eech... wobec tego i kartki powinny byc sztywniejsze...
bardzo dziekuje wszystkim za uwagi
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Strona mi się podoba
Zaskoczył mnie pomysł wykonania przewracania kartek, mianowicie to że dopóki jej nieodłożymy to podąża za myszką, to mi się naprawdę bardzo podobało
Strona jest dobre wykonana, ale wygląda na bardzo historyczną
Oby tak dalej Ci szło w tworzeniu stron.
Strona jest dobre wykonana, ale wygląda na bardzo historyczną
Oby tak dalej Ci szło w tworzeniu stron.