Tło muzyczne - NON STOP

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Adley
Nowy
Nowy
Kontakt:

Tło muzyczne - NON STOP

Post autor: Adley »

Witam.
Chciałbym zrobić tło muzyczne na stronie www. Niby proste.
Tylko, że potrzebuję mieć muzyczkę bez przerwy niezależnie czy zmienię podstronę czy nie.
Inaczej pisząc to mam stronę z 3 podstronami. Chciałbym, żeby muzyczka zaczynała się na stronie powitalnej i była cały czas, nawet jak kliknę w podstronę.

Wydaje mi się, że coś takiego można zrobić ale nie wiem jak. Szukałem już na stronkach o javaskrypt i nic nie ma.
Może Wy wiecie jak to zrobić.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: Tło muzyczne - NON STOP

Post autor: Dreen »

jesli dobrze mysle to nie powinno byc to mozliwe, chyba ze masz caly serwis we flashu.
Adley
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Adley »

Nie chodzi mi o flasha. Tam jest to możliwe - wiem.
Chodzi mi o html i jakiś skrypt w javie chyba.
Wisz jak to zrobić - znasz taki skrypcik?
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Nie potrzeba żadnego skryptu w JavaScript.
Najprostszym rozwiązaniem jest zrobienie ramki jak na PRV.pl i w tej ramce ustawienie tła muzycznego. Dzięki temu muzyka będzie cały czas grać.
Drugim rozwiązaniem jest stworzenie otwierającego się okienka w JavaScript, w którym umieszczony jest np. jakiś odtwarzacz flashowy. Nie polecam robić tego w mid, bo przy minimalizacji okienka muzyka ucichnie, a przy flashu nie powinna.

I jeszcze kod na podkład muzyczny w html-u

Kod: Zaznacz cały

<bgsound src="muzyka.mid" loop="-1">
ODPOWIEDZ