Witam.
Chciałbym zrobić tło muzyczne na stronie www. Niby proste.
Tylko, że potrzebuję mieć muzyczkę bez przerwy niezależnie czy zmienię podstronę czy nie.
Inaczej pisząc to mam stronę z 3 podstronami. Chciałbym, żeby muzyczka zaczynała się na stronie powitalnej i była cały czas, nawet jak kliknę w podstronę.
Wydaje mi się, że coś takiego można zrobić ale nie wiem jak. Szukałem już na stronkach o javaskrypt i nic nie ma.
Może Wy wiecie jak to zrobić.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Tło muzyczne - NON STOP
Re: Tło muzyczne - NON STOP
jesli dobrze mysle to nie powinno byc to mozliwe, chyba ze masz caly serwis we flashu.
Nie chodzi mi o flasha. Tam jest to możliwe - wiem.
Chodzi mi o html i jakiś skrypt w javie chyba.
Wisz jak to zrobić - znasz taki skrypcik?
Chodzi mi o html i jakiś skrypt w javie chyba.
Wisz jak to zrobić - znasz taki skrypcik?
Nie potrzeba żadnego skryptu w JavaScript.
Najprostszym rozwiązaniem jest zrobienie ramki jak na PRV.pl i w tej ramce ustawienie tła muzycznego. Dzięki temu muzyka będzie cały czas grać.
Drugim rozwiązaniem jest stworzenie otwierającego się okienka w JavaScript, w którym umieszczony jest np. jakiś odtwarzacz flashowy. Nie polecam robić tego w mid, bo przy minimalizacji okienka muzyka ucichnie, a przy flashu nie powinna.
I jeszcze kod na podkład muzyczny w html-u
Najprostszym rozwiązaniem jest zrobienie ramki jak na PRV.pl i w tej ramce ustawienie tła muzycznego. Dzięki temu muzyka będzie cały czas grać.
Drugim rozwiązaniem jest stworzenie otwierającego się okienka w JavaScript, w którym umieszczony jest np. jakiś odtwarzacz flashowy. Nie polecam robić tego w mid, bo przy minimalizacji okienka muzyka ucichnie, a przy flashu nie powinna.
I jeszcze kod na podkład muzyczny w html-u
Kod: Zaznacz cały
<bgsound src="muzyka.mid" loop="-1">