Teraz moje pytanie: czym można zastąpić animację marquee i ramkę iframe?...takie jak np. Microsoft często wprowadzają do języka HTML własne tagi (...), siłą rzeczy akceptowane jedynie przez produkty danej firmy. Przykładami takich rozwiązań są animacje MARQUEE bądź pływająca ramka IFRAME akceptowane przez MSIE, natomiast (...) niezgodne ze specyfikacją HTML, (...) .
Wiem, że istnieje możliwość uzyskania jeżdżącego tekstu za pomocą javascript, jednak dowiedziałem się, że jest to trochę bardziej skomplikowane. Czy ktoś mógłby to jaśniej opisać? Jak to uzyskać? (efekt czasami przydatny)
No i drugie pytanie: czy można w jakiś inny sposób zastąpić ramkę iframe? Jeśli tak, to proszę o poradę - wbrew pozorom czasami ramka iframe tez się przydaje. Chyba, że już teraz kod się na tyle przyjął, że wszystkie przeglądarki już go odczytują? Czy tak samo jest z marquee? Jeśli tak, to nie ma potrzeby zmian na stronie, jednak chciałbym, by była zgodna ze standardem HTML-a i optymalna dla wszystkich przeglądarek.