Co robimy z tym forum?

Wasze propozycje, uwagi czy prośby w stosunku do redakcji i całego serwisu.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Re: Co robimy z tym forum?

Post autor: Dawid Kulbaka »

Marek_F ma 100% racji. Trzeba zrobić FAQ, zmoderować, ale nie usuwać postów, bo to po prostu nie ma sensu. Pomyśle nad koncepcją co robimy dalej. Dzieki Wam za pomoc - oczywiście skorzystamy :wink:
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Powód był dosyć prosty. Panoszenie sie wszędzie moderatorów co zresztą ja i misz przy każdej okazji wypominliśmy i mówiliśmy, iż tak sie na dłuższą mete nie da. Zresztą jak widać mieliśmy racje ;)
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

jakie panoszenie? 8O
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Walenie ostrzeżeń
(ja dostałem chyba ze trzy :D:D:D)
-jak napisze nie tak jak trzeba to ....
-masz przestrzegać regulaminu !!!
-ogólne zastrasznie i inwigilacja jak za komuny (cenzura) :D
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

lepiej walić ostrzezenia nic walic głupoty na forum, ktore nikomu sie nie przydadza.

a dzialnosc moderatorow jest niezle ograniczona, widze po logach kto ile daje alertow i strasznie mało jest - zapewniam...

czepiasz sie iniside tym razem, a i pamietaj ze porzadek MUSI byc na forum i temu słuzy regulamin - bedziemy go modyfikowac.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Regulamin musi być i muszą być osoby, które egzekwują przestrzeganie regulaminu, nie można tylko popadać w skrajności, moderuję na 3 forach na każdym jest regulamin i nie zauważyłem, aby komuś przeszkadzał, ludzie, którzy chcę komuś pomagać i ci, co chcą zdobyć wiedzę na forum rozumieją konieczność istnienia regulaminu gdyż pomaga on choćby w odnalezieniu interesujących tematów.
Oczywiście zdarzają się dosyć często jednostki, które maja gdzieś regulamin, tego uniknąć się nie da.
Prawdę mówiąc to nie widzę w Internecie poważnego forum gdzie niema regulaminu i moderatorów. No chyba, że fora dla dzieciaków, ale nie fora webmasterskie.
To tylko moja opinia :)
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

No właśnie. Ale nie tylko ja sie tego czepiałem. Jak ktoś nie wierzy niech poszuka najstarszych postów.
Regulamin moze być niewiadomo jaki. Jak ktoś jest idiota to żaden regulamin mu nie pomoże, a jak wie jak sie zachować to regulamin nie jest potrzebny. To jest moje zdanie. Moderator ma pilnować porządku, ale nie żeby był jego obraz jako pan i władca.

BTW. Teraz to wiem na forum nie praktycznie wogóle moderatorów ani administratów (regularnie widze tylko Dawida i Hygina). Reszta się jakby rozpłynęła...
wixor
Przelotem
Przelotem

Post autor: wixor »

W kwestii moderacji na forum - jeżeli posty nie przestrzegają regulaminu, to zazwyczaj są na niskim poziomie, więc moderowanie ich (usuwanie :D ) powoduje "podniesienie" poziomu forum. Jeżli posty są na wyskomi poziomie, to zazwyczaj przestrzegają regulaminum więc sie ich nie moderuje.....

Ja jestem za streszczeniem wszystkich tych pytań które sie przewijają w nieskończoność nie do FAQ tylko do tematów przyklejonych. Czyli przykleić temat [php] sesje, [php] smarty itd itp. Wtedy przwdopodobnie kiedy ktoś chcący zadać takie pytanie wejdzie na forum, obecnośc tego "streszczenia" powstrzyma go przed spamowaniem. Przypominam o możliwości syntezy forum z serwisem. Można na przykład pod kursem sesji na webinside dać "Pytania? Wątpliwości? Więcej na >forum<!". Jeżeli kursy webinside mają przyzwoitą odwiedzalność, to powinna być świetna reklama. Posty które "powtarzają" pytania "przyklejone" powinny być kasowane, żeby nie robić burdlu.

Jestem przekonany, że nowi użytkownicy nie czytają regulaminu. Więc nie nastawiajcie się na niego aż tak bardzo - userzy powinni rozpoznawać styl forum wchodząc na niego, a powinien być on taki, żeby oni sami chcieli sie do niego dostosować (utopia czy ideał?).
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

wixor ma racje. Po co regulamin którego nikt nie czyta. Lepiej zrobić właśnie forum stylowe, w tedy każdy będzie na pierwszy rzut oka widział co należy robić ;)
(ja sie zgłaszam jeszcze na chętnego do tępienia głupoty ;) ).

BTW.
Panowie... my narazie tylko dużo gadamy. (co nie przystoi... :D) gdzie działanie?
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

ja czekam na probke umiejetnosci od Yay Gree, ktory sie zadeklarował, ze wykona . Wiec dajcie mu chwile :wink:
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

iniside juz widział...

http://www.free.of.pl/n/nevsmedia/buttons.jpg

niedługo skoncze to pokarze wszystko, narazie tylko to mialem na serwie, kolory wybrałem przypadkowo....bo mozna dobrac dowolne, styl tez :roll:
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

za masywne mi sie wydaje, zobacz cos takiego:

http://forum.igol.pl/templates/iGol/ico ... h/post.gif
http://forum.igol.pl/templates/iGol/ico ... con_pm.gif

Zastanawiam się czy te ikonki nie wziąć własnie z forum igola - sa mojego autorstwa, a wojtek zapewne by się zgodził forum.igol.pl co o nich sądzicie?

ma byc delikatne i nowoczesne..
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

oke zrobie próbke delikatnego ;)

narazie tyle, wieczorkiem bede miał wiecej czasu to dorobie jeszcze kilka próbek:

http://www.free.of.pl/n/nevsmedia/buttons1.gif
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Pierwszy fajny, reszta tez moze byc ale jakas taka (czegos brakuje)...
Mi sie podobały bo były stylowe.
A tamte są takie hmm, za mało widoczne ;)
Te:
http://forum.igol.pl/templates/iGol/ico ... h/post.gif
http://forum.igol.pl/templates/iGol/ico ... con_pm.gif
Halszczak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Halszczak »

Sie czepiasz i tyle, mało widoczne bo na białym, fajne są, ale te pierwsze [url]
http://www.free.of.pl/n/nevsmedia/buttons.jpg[/url] to fajniesze są, ale to tylko moje zdanie.
ODPOWIEDZ