Wideoblog na joomli z flashem: programy, narzędzia, montaż?

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
prezes

Wideoblog na joomli z flashem: programy, narzędzia, montaż?

Post autor: prezes »

Chciałbym publikować własny wideoblog z filmikami we flashu. Nie mam środków, więc nie będzie to portal z nagraniami HD i wykorzystaniem płatnych technologii.
- jak się do tego zabrać - jakich programów potrzebuję? Chciałbym wideoblog osadzać w blogu na joomli (na tym cms się znam) najlepiej we flashu, pod własną domeną. Nie interesują mnie blogi na portalach reklamowych i narzędzia, które będą emitowały reklamy na mojej domenie.
- mam tylko nieprofesjonalną kamerkę internetową, czy obraz z niej jest wg. was wystarczający? Wiem, że da się jakoś zgrywać obraz z aparatu foto (lepszy niż kamerka - mam 5Mpix), ale nie wiem, jak zgrać wideo na komputer oraz czy to prawda, że niszczy to matrycę i aparat? Na razie nie chcę inwestować w droższą kamerę. Czym zgrywać obraz z kamerki - w internecie pełno programów ale głównie do monitoringu/alarmów więc jak sądze nie wykorzystują one jakości wideo, a mają kupę niepotrzebnych "szpiegowskich" opcji
- jak osadzać takie zgrane filmiki w formie playera flash i czy dużym problemem byłaby taka technologia: zamiast wrzucać kolejne filmiki data po dacie, strona miałaby jeden główny "kanał wideo" (flash) który odtwarzałby w kółko nagrane i aktualnie wrzucone filmiki (coś a'la telewizja online złożona z wideobloga)
- czy wg. was montaż Adobe Premiere Pro (ten umiem) jest zbędny i przyda mi się jakiś darmowy i prostszy program?
ODPOWIEDZ