Kolejne nowości w Google+

Pawel Cebula, 29-08-2011 | Źródło: Google+

Od momentu premiery Google+ minęło już trochę czasu, jednak serwis ten nadal znajduje się w fazie rozwojowej i stale dodawane są kolejne brakujące opcje. Tak też jest w kwestii ignorowania i blokowania kontaktów.

Pomimo tego, że dostęp do Google+ nie jest w pełni otwarty i trzeba mieć zaproszenie, to część osób bardzo stanowczo domagała się możliwie jak najszybszego udostępnienia funkcji, które pozwolą na lepszą kontrolę nad natrętnymi użytkownikami. Kwestią czasu było to, kiedy Google przygotuje odpowiednie opcje.

W tej chwili użytkownicy mogą zarówno ignorować, jak i blokować znajomych - obie opcje różnią się od siebie sposobem działania. W przypadku, gdy wybrana zostanie opcja ignorowania, informacje publikowane przez taką osobę nie będą dla nas widoczne. Jaki efekt w takim razie przynosi blokowanie?

W przypadku zablokowania kogoś, interakcja z nami, jaki i naszymi treściami publikowanymi w Google+ jest niemal całkowicie ograniczona. Wybór określonej opcji jest uzależniony od naszych indywidualnych preferencji - niezależnie od tego, która z nich zostanie wybrana, użytkownik nie zostanie o tym fakcie poinformowany.

Ocena 2.31/5 (46.17%) (337 głosów)
  • Śledzik
TAGI: plus   google   blokowanie   ignorowanie  

Komentarze:

  • Nie działa
    Dodał: Gość data: 2011-08-29
    U mnie neistety cały czas nie widzę opcji ignoruj :(


Dodaj komentarz:


Temat:
Twój nick:
Komentarz:
 

Prosimy o kulturę wypowiedzi. Komentarze zawierające niecenzuralne zwroty, bądź obrażające inne osoby będą usuwane. Kod HTML w wypowiedziach jest niedozwolony. Wydawca nie odpowiada za treść komentarzy.