• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [grafika] Image slicer
PostNapisane: So lis 13, 2004 11:25 pm 
Offline

Dołączył(a): So lis 13, 2004 11:05 pm
Posty: 8
Witam mam dziwny problem z image slicer :)

Otoz zrobilem sobie grafike dla www w paint shop pro i nastepnie chcialem ja pociac image slicer nom ale po wycieciu grafiki i zrobieniu html kodu otrzymalem gotowa www .
Strona dziala ok ale jest pewien problem , taki ze kod html jest bardzo duzy a za sprawa stworzenia przez image slicer pelno malcy <td> z obrazkami blank.gif 1x1 i np. w moim kodzie mam cos takiego :
Cytuj:
.....
<TD WIDTH="7" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="7" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="18" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="18" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="17" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="17" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="14" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="14" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="3" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="3" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="3" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="3" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="1" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="1" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="22" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="22" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="4" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="4" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="11" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="11" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="8" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="8" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="41" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="41" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="1" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="1" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="5" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="5" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="1" HEIGHT="1">
<IMG NAME="blank" SRC="blank.gif" WIDTH="1" HEIGHT="1" BORDER="0"></TD>
<TD WIDTH="6" HEIGHT="1">
......

I taki kod mam przez pol strony..... ( a jak otwieram w pajaczku to te male tabelki sa na samym dole strony pelno tego tam jest ....jedna obok drugiej takim rzadkiem ustawione, mozna powiedziec ze zastepuja koncowe biale pola na dole www) i to probowalem usunac lecz gdy to zorbilem cala www sie rozwala wystarczy ze jedno usune to tez .... probowalem takze pociac grafe w photoshopie lecze on mi nie jest wstanie odczytac pliku napisanego w paint shop pro *.psp (photoshop czyta *.psd)

I moje pytanko jest takie jak moge sie pozbyc tych malych tabelek ??
Dlaczego image slicer takie cos tworzy ??? (probowalem rozne opcje w image slicer i zawsze sa tam te male obrazki )

Co wogole radzicie.... probowalem recznie budowac tabele ale wszystko sie rozlazi wtedy....

Z gory dzieki za wszelka pomoc
Sorry jesli pomylilem dzial...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [grafika] Image slicer
PostNapisane: Pt gru 10, 2004 9:48 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): So lis 27, 2004 7:50 pm
Posty: 161
Lokalizacja: Londyn
Olej dzielenie. Użyj połączonej grafiki jako tło tabeli.

_________________
moje wypociny | zabezpieczenie formularzy przed botami


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [grafika] Image slicer
PostNapisane: Śr sty 05, 2005 3:43 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt wrz 07, 2004 12:19 pm
Posty: 22
Lokalizacja: Radom(W-wa)
potnij grafike bardzo dokladnie ... te dodatkowe blank.gif program wstawia jesli zle dopasowane sa rozciecie w programie .. mozna to usunac recznie jesli sie troche znasz na htmlu , albo po prostu jak dzielisz grafike w programie to mozna recznie ustawiac rozmiary sliceow (kawalkow) , i rob tak aby suma w poziomie byla rozna calej szerokosci i analogicznie dla pionu .

_________________
--==WWW.TUNING.IR.PL==--


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [grafika] Image slicer
PostNapisane: Śr sty 05, 2005 11:34 pm 
Offline

Dołączył(a): So lis 13, 2004 11:05 pm
Posty: 8
Wielki dzieki za odpowiedz
Jesli jestes chetyny przy pomocy z tym tnieciem i dla ciebie to zaden problem to daj mi msg na priv

I zgory thnx za odpowiedz na taka odpowiedz czekalem ..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [grafika] Image slicer
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 2:55 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt wrz 07, 2004 12:19 pm
Posty: 22
Lokalizacja: Radom(W-wa)
heheh ... szczerze mowiac to jest przy tym troche roboty ... heh ... poprobuj sam a jak bedziesz miec jakies pytania to wal na maila lub gg ! pozdro !

_________________
--==WWW.TUNING.IR.PL==--


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php