Witam. Potrzebuje zrobić stronę w HTML+CSS, gdzie znajdować się będzie u góry banner, po prawej 15 obrazków w 3 wierszach po 5 kolumn, a po lewej miejsce na treść, gdzie będą wyświetlane podstrony otwierające się po kliknięciu w obrazki. Próbowałem dojść do tego metodą prób i błędów zacząłem od tabel i iframe, ale niezbyt to się udało style nie działały na iframe, nie chciał zmienić rozmiaru i ustawić się w dobrym miejscu, a więc po zorientowaniu się, że praktycznie to wszystko czego chciałem używać jest zdeprecjonowane postanowiłem zając się divami. I tutaj od początku napotkałem problem. Nie mogę znaleźć atrybuty, który pozwoliłby mi na ustawienie banneru na środku, ani float, ani vertical align nie działa na to, w ogóle obrazek nie reaguje na zdefiniowany dla niego styl. Mógłby mi ktoś mniej więcej wytłumaczyć jakich atrybutów użyć? Na razie mój kod wygląda tak, że wszystkie obrazki i miejsce na treść oraz banner mam w divach z przypisaną osobną klasą do każdego i to wszystko nie wiem co dalej wpisywać w stylach. Proszę o pomoc
|