• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [PHP I FLASH] pomoc w przeniesieniu zmiennej
PostNapisane: Pn lip 18, 2011 1:55 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn lip 18, 2011 12:52 pm
Posty: 2
Witam wszystkich.

Dotychczas bawiłem się w PHP i jakoś sobie radzę.
Ale mam problem z Flashem, którego muszę zastosować, a kompletnie go nie znam.

Sposób działania:
1) php zapisuje zmienną np. $opcja=1
znalazłem podpowiedź na necie, że aby flash mógł ją odczytać to powinienem zrobić w php tak: echo ("&fopcja=$fopcja&");
2) flash musi tą zmienną odczytać i wywołać inny plik PHP na zasadzie: loader.loadMovie("swf_file.php?opcja=$opcja")

Po co tak komplikować?
bo muszę tym drugim php'em wywołać innego flasha(aby wyświetlał się flash we flash'u)

prośba:
może ktoś podpowiedzieć, jak we flashu odczytać tą zmienną z PHP i wysłać ją do innego PHP na zasadzie loader.loadMovie("swf_file.php?opcja=$opcja")


Z góry dziękuję za pomoc.
Kuba


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [PHP I FLASH] pomoc w przeniesieniu zmiennej
PostNapisane: Pn lip 18, 2011 3:33 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
viewtopic.php?f=6&t=13600

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [PHP I FLASH] pomoc w przeniesieniu zmiennej
PostNapisane: Wt lip 19, 2011 6:56 am 
Offline

Dołączył(a): Pn lip 18, 2011 12:52 pm
Posty: 2
Marek_bf napisał(a):
http://webinside.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=13600


Dzięki.
Myślę, że sobie z tym poradzę.
I na koniec pytania podsumowujące mój pomysł:
czy jeżeli php wywołuje flasha, a ten poprzez innego php wywołuje innego flasha wewnątrz siebie, to jest wielkim problemem zgrać tego wewnętrznego flasha do siebie na kompa?(czytałem gdzieś, że na kompa pobiera się do tempa ten pierwszy swf a drugi nie pobiera się).
chodzi mi o poziom trudności, jaki trzeba włożyć by to zrobić.
Czy zwykły user internetu jest w stanie to zrobić i wprost dostać się do swf'a wewnętrznego?
No chyba, że można to jakoś inaczej zabezpieczyć.

ps. idea jest ogólnie taka, że user, po zalogowaniu wybiera plik, który chce obejrzeć, a flash wyświetla mu jego treść(z przewijaniem stron/powiększaniem./pomniejszaniem) i umożliwia wydruk, ale nie pozwala na zapis na dysk.
wiem, że jak ktoś się uprze to wydrukuje to do pdfcreatora lub zrobi print'a ale ogólnie idea ma być zachowana.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź,
Kuba


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php