• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: funckcja tween muli? dlaczego ? proszę o pomoc
PostNapisane: Cz lip 22, 2010 7:28 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt lis 10, 2009 9:40 pm
Posty: 22
używam klasy tween z paczki adobe i co jakis czas zamula mi i źle ustawia obiekty.np na x.czy są na to jakieś sposoby?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: funckcja tween muli? dlaczego ? proszę o pomoc
PostNapisane: Cz lip 22, 2010 7:42 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Wszystko zależy od tego co Ty tym Tweenem robisz, co przeliczasz, co poruszasz, jakie inne elementy są wyświetlane, ile naraz i jakich elementów animujesz, na czym pracujesz jaki komputer jaki Flash jaki Flash Player, ile aimacja ma fps jakie ma rozmiary itp

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: funckcja tween muli? dlaczego ? proszę o pomoc
PostNapisane: N lip 25, 2010 12:58 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt lis 10, 2009 9:40 pm
Posty: 22
tak tylko zauważyłem że inni mają rozbudowane dobrze animacje i im nie mulą:-( czy to może przez przeglądarke już tak nie muli?
a mam dobrze zoptymizowane te obiekty


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: funckcja tween muli? dlaczego ? proszę o pomoc
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 4:44 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt cze 04, 2010 5:38 pm
Posty: 8
Mi rowniez muli i czasami zacina animacje w polowie. Nawet w tak prostych animacjach jak skalowanie prostokąta. Troche sie poprawilo jak w ustawieniach zmianilem GPU acceleration, ale nie zlikwidowalo problemu. Nie sadze by byla to wina flash playera, bo mam najnowszego, ani komputera.

_________________
Graphic & Web Design http://www.truesign.ie || Game Developing http://rpg.truesign.ie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: funckcja tween muli? dlaczego ? proszę o pomoc
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 6:41 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Bez pokazania kodu i opisania środowiska testowego możemy sobie gdybać :)

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php