• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 12:44 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt gru 29, 2006 12:30 pm
Posty: 3
Witam.
Dostałem gotowy projekt strony we flash-u, ale muszę go trochę przerobić, tzn czy można "wywalić" z tego projektu pewną animację, bo mi nie pasuje do tematyki mojej strony. Chodzi mi o nazwę programu który by mi to umożliwił. Plik z animacją ma rozszerzenie .swf Szukawłem w google, pościągałem kilka programów takich jak: Alligator Flash Designer, Animation Workshop i nic. Nie wiem, czy to jest możliwe, bo nie jestem specem od tworzenia stron, ale jak mnie ktoś naprowadzi to pewnie sobie poradzę. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 12:56 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
teoretycznie można to zrobić Macromedia Flash (obecnie Adobe). Pytanie tylko czy plik swf nie jest zabezpieczony hasłem....

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 1:13 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Nie dubluj postów:
http://forum.webinside.pl/viewtopic.php?p=49279#49279


Siódme nie kradnij.
Nie masz pliku autorskiego, nie jesteś jego autorem, proste?
Poproś tego, co Ci dał gotowy projekt o pliki źródłowe, może to on chce zostać złodziejem cudzej twórczości.

Jak można na forum zadawać takie pytania? Czy na forum motoryzacyjnym zapytałbyś jak wyłączyć alarm, otworzyć i uruchomić samochód, oczywiście nie posiadając do niego kluczy?

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 1:28 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
Marek_bf napisał(a):
Siódme nie kradnij.
Nie masz pliku autorskiego, nie jesteś jego autorem, proste?
Poproś tego, co Ci dał gotowy projekt o pliki źródłowe, może to on chce zostać złodziejem cudzej twórczości.

popieram ale:
po 11 czytaj LGPL :) Co z softem opensource? Nie zapominaj iż takiego jest dość dużo :)

ale prawda jeżeli możesz wyciągnąć od autora źródła to chyba najlepsza droga do sukcesu

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: ...
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 2:53 pm 
Offline
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Dołączył(a): So paź 28, 2006 1:19 pm
Posty: 514
Cytuj:
po 11 czytaj LGPL Smile Co z softem opensource?

Plik SWF na pewno nie jest darmowym softem. Co innego FLA - tutaj sie zgodze poniewaz autor moze udostepnic plik jako opensource. Proba przerobienia pliku SWF to zwykle włamanie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 3:19 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Nadal rozbijamy się na dwa subfora:
http://forum.webinside.pl/viewtopic.php?t=10182
koziolek po 12 odpowiadaj jak znasz temat, plik swf to nie jest plik źródłowy, więc?

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 5:35 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
Marek_bf napisał(a):
Nadal rozbijamy się na dwa subfora:
http://forum.webinside.pl/viewtopic.php?t=10182
koziolek po 12 odpowiadaj jak znasz temat, plik swf to nie jest plik źródłowy, więc?


o tym pamiętam, na rzeczy się znam. Czasami sam ukrywam kod przed klientem np. dostarczam aplikację w Javie, ale jednocześnie nie dostarczam kodu źródłowego. Po co on klientowi? Tu mamy zapewne podobny przypadek. Projekt skończony skompilowany, ale trzeba coś przerobić i potrzebny jest kod źródłowy.
Opensource nie zawsze dostarczany jest w postaci kod + binarki (przykład OO, kod można pociągnąć oddzielnie). Włamywanie się do własnego swfa jest raczej zabawne....
tommygsx jeżeli jest to twój projekt w sensie masz do niego prawa autorskie to poproś wykonawcę o kod źródłowy. Jeżeli jest to opensource poszukaj na stronie z której go ściągnąłeś jeżeli nie to nie piratuj...

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 11:34 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
koziolek
Wniosło to coś nowego ? Bo konkluzja mówi, coś innego. ;)

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 11:43 pm 
Offline
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Dołączył(a): So paź 28, 2006 1:19 pm
Posty: 514
Cytuj:
Włamywanie się do własnego swfa jest raczej zabawne....

No wiec właśnie... :roll:
Gdyby mial dostep do pliku fla to nawet nie zaczynalby tematu jak sie dobrac do swf. W takim razie nie wiem po co tyle mądrości na temat OSI :?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: So gru 30, 2006 10:58 am 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
Marek_bf wniosło bo podałem co najmniej trzy rozwiązania. Przynajmniej staram się człowiekowi pomóc. Nie ma co sobie mydlić oczu. Jeżeli stwierdzi że chce to przerobić i złamać prawa autorskie i tak mu nikt nie przeszkodzi. Jeżeli jednak naprawdę potrzebuje pomocy to właśnie udzielam mu pewnych rad.

Cytuj:
Gdyby mial dostep do pliku fla to nawet nie zaczynalby tematu jak sie dobrac do swf


Nie każdy wie co potrzebuje. I dlatego właśnie my (programiści, designerzy, graficy) mamy pracę.

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Pn sty 01, 2007 6:07 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
koziolek napisał(a):
Marek_bf wniosło bo podałem co najmniej trzy rozwiązania. Przynajmniej staram się człowiekowi pomóc. Nie ma co sobie mydlić oczu. Jeżeli stwierdzi że chce to przerobić i złamać prawa autorskie i tak mu nikt nie przeszkodzi.

Co nie znaczy, że powinno się w tym pomagać.
koziolek napisał(a):
Nie każdy wie co potrzebuje. I dlatego właśnie my (programiści, designerzy, graficy) mamy pracę.

… którą potem ktoś może skubnąc, bo koziołek udziela dobrych rad jak to zrobić. Zrozum, nawet gdyby człowiek, który o to pytał miał czyste intencje, to przeczytać to mogą setki takich, którzy czystych intencji nie będą mieli.

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Wt sty 02, 2007 8:33 am 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
Kod:
Zrozum, nawet gdyby człowiek, który o to pytał miał czyste intencje, to przeczytać to mogą setki takich, którzy czystych intencji nie będą mieli.


preasumptio boni viri obowiązuje także wśród programistów... Przynajmniej tak mi się wydaje. Nie mogę zakładać iż użytkownik z definicji jest przestępcą. Takie coś jest chore!

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Wt sty 02, 2007 9:26 am 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
koziolek napisał(a):
Nie mogę zakładać iż użytkownik z definicji jest przestępcą.

Że nie jest przestępcą też nie możesz zakładać. Po pierwsze nie szkodzić innym.

Chciałoby się zapytać, jakim kierujesz się doświadczeniem w zakresie, o którym piszesz.
Zaryzykuje stwierdzenie – pożyjesz zobaczysz.
Ile wykonałeś w życiu prac i ile z nich jest znacząco lepszych niż ostatni projekt z Twojego opisu? Dla ilu klientów pracowałeś?
Ja pracowałem dla kilkuset klientów zrobiłem około tysiąca prac i wiesz co? Okazuje się, że wśród miłych i normalnych klientów zdarzają się bydlaki, które chciałyby pracę wykorzystać nielegalnie, najczęściej tymi bydlakami są pośrednicy a nie klient docelowy, podejrzewam, iż są to ludzie z podobną ofertą do mojej tylko bardziej leniwi albo mniej znający się na rzeczy. Tacy to „specjaliści” najczęściej pytają o to jak edytować cudzą pracę. Spotkałem się z takim pytaniem na forum, dotyczącym jednego z moich projektów.
Dlatego też mam zboczenie zawodowe, które każe mi reagować w taki a nie inny sposób na próby pomocy w takiej edycji.
Dlatego Twojego myślenia nie uznam za chore tylko za brak doświadczenia.
Swoim ignoranctwem możesz szkodzić wielu ludziom.

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Wt sty 02, 2007 10:37 am 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
Prac kilka wykonałem i wiem że zdarzają się bydlaki które będą kradły jak się da. Jednak z drugiej strony obowiązuje zasada domniemania niewinności i jej należy się przede wszystkim trzymać. Nie lubię jak ktoś bierze mój kod i publikuje jako własny. Zdarza się. Jednak nie jest to powód do tego by całkowicie nie mówić "jak to się robi". Chęć ukrycia kodu szczególnie w internecie jest głupia. Przecież HTML, CSS czy też JS są interpretowane. Grafika też jest wysyłana. Aplety JAVA można spokojnie odkodować za pomocą narzędzia dostarczanego z Środowiskiem Developerskim Javy. Do Flasha też jest (płatny - 46$) Flash Decompiler. To że można i wiadomo jak nie oznacza że wolno. Trzeba rozróżnić te dwa podejścia.

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam gotowy projekt flash - potrzebuję programu do przeróbki
PostNapisane: Wt sty 02, 2007 1:28 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Drogi koziołku

Myślałem, że mój poprzedni post przekonał do tego, że nie powinno się wszem i wobec opowiadać jak można dokonać kradzieży własności.

Co więcej podajesz następne dane, ale trzeba umieć odróżnić, człowieka od buraka i tego ostatniego traktować z przymrużeniem oka.

Nie martw się tobie kodu nikt nie ukradnie, przynajmniej nikt, kto zajrzy do walidatora. Zresztą nie chodzi tutaj o kradzież tego, co wypluwa przeglądarka tylko wartości skompilowanych.

Jak napisałem pożyjesz zobaczysz.

Na razie za mało wiesz i jak sądzę, możesz być jednym z tych, co chętnie z dekompilatorów korzystają, z racji małej wiedzy właśnie.

Na szczęście przeciwko bydlakom, co kradną i burakom, co instruują jak ukraść są zabezpieczenia przed dekompilatorami.


Pozdrawiam, poprawny politycznie młody człowieku. :)

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php