• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ciecie grafy
PostNapisane: Pt lis 19, 2004 12:47 pm 
Offline

Dołączył(a): So lis 13, 2004 11:05 pm
Posty: 8
zna ktos jakies narzedzie ktore moze tnac grafe z plikow paint shop pro lub photoshop ....

bo te programy wbudowane do ciecia grafiki w paint shop pro czy photoshop nie sa dobre


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ciecie grafy
PostNapisane: Pt lis 19, 2004 1:00 pm 
Offline
Administrator

Dołączył(a): Śr cze 05, 2002 9:48 pm
Posty: 951
Lokalizacja: Bydgoszcz
photoshop tnie rewelacyjnie przeciez...

moze to cos pomoze:
http://www.webinside.pl/webdesign/artykuly/124

_________________
Pozdrawiam,
Dawid, Webinside.pl | Develway.pl

Domena.pl: Promocja na hosting i domeny


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ciecie grafy
PostNapisane: Pt lis 19, 2004 8:22 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn cze 14, 2004 6:13 pm
Posty: 119
Ulead SmartSaver Pro

_________________
Używaj nowoczesnej i bezpiecznej przeglądarki: Opery!!!
Masz problemy z Windows? Tu jest lekarstwo...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ciecie grafy
PostNapisane: So lis 20, 2004 4:13 pm 
Offline

Dołączył(a): So lis 13, 2004 11:05 pm
Posty: 8
Cysorz napisał(a):


Programik bardzo dobry tylko on nie czyta formatow paint shop pro :(
moze macie jeszcze jakies programiki ???


Dawid Kulbaka napisał(a):
photoshop tnie rewelacyjnie przeciez...


Wiem ale ja napisalem swoja grafike w paint shop pro i proboje w jakis sposob rozwiazac ten problem :
http://www.webinside.pl/forum/viewtopic.php?t=3603

A photoshopie nie zorbilem grafy bo na moim kompie jak zorbie jakis wiekszy efekt to mi zwisa....

To moze jeszcze jakis programik do tniecia tylko zeby czytal pliki z paint shop pro..
Nom chybe ze macie jakies inne pomysly na rozwizanie mego probemu ( http://www.webinside.pl/forum/viewtopic.php?t=3603)

z gory dzieki


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ciecie grafy
PostNapisane: So lis 20, 2004 8:13 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn cze 14, 2004 6:13 pm
Posty: 119
roxi napisał(a):
Programik bardzo dobry tylko on nie czyta formatow paint shop pro :(

Nie uzywam co prawda Painta, ale chyba można zapisać pracę w jakimś innym formacie?

_________________
Używaj nowoczesnej i bezpiecznej przeglądarki: Opery!!!
Masz problemy z Windows? Tu jest lekarstwo...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ciecie grafy
PostNapisane: N lis 21, 2004 6:23 pm 
Offline

Dołączył(a): So lis 13, 2004 11:05 pm
Posty: 8
Cysorz napisał(a):
roxi napisał(a):
Programik bardzo dobry tylko on nie czyta formatow paint shop pro :(

Nie uzywam co prawda Painta, ale chyba można zapisać pracę w jakimś innym formacie?


Tak mozna :) zapisalem plik moj w formacie photoshopa i pocilem sobie grafike w Ulead SmartSaver Pro.

Po po cieciu grafiki znowu mam to samo co poprzednio .....
Jak zajrzalem do kodu html mojej pocietej grafy to widze cos takiego
Kod:
.....
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=18 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=18 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=73 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=73 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=67 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=67 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=3 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=3 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=66 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=66 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=40 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=40 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=17 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=17 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
</TR>
</TABLE>
<! TableEnd -- Ulead SmartSaver Pro 3.0 -- Key=sr101>

</BODY>
</HTML>

gdzie obrazek ssp-shim.gif to przezroczysty obrazek ....
takie wpisy sporo zajmuja w kodzie html a jak przeciez pacze na kod html jakiejs innej www to tam takich rzeczy nie ma a jak sa to w malych ilosciach.....

Ja juz zglupialem powiedzcie mi dlaczego tak sie dzieje ???

I jak tego uniknac albo w jaki sposob to ograniczyc ???

moze to dla was oczywiste ale ja dopiero poczatkujacy jestem ...
z gory thnx za pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ciecie grafy
PostNapisane: N lis 21, 2004 7:06 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt lis 16, 2004 9:01 pm
Posty: 289
Lokalizacja: Jaworzno
Ale do czego Ci to potrzebne :?: Jeżeli do menu to wystarczy obrazek zmapować w htmlu i po sprawie.

_________________
Szukajcie a znajdziecie-jakże to pięknie brzmi.
Człowiek się całe życie uczy, a i tak głupi umiera.

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ciecie grafy
PostNapisane: N lis 21, 2004 7:34 pm 
Offline

Dołączył(a): So lis 13, 2004 11:05 pm
Posty: 8
jak nie rozumie mozesz szczegolowo napisac o co chodzi najlepiej na jakims przykladzie.... sorry ale ja jestem poczatkujacy w takich sprawach...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ciecie grafy
PostNapisane: Wt lis 30, 2004 8:03 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt lis 30, 2004 7:58 pm
Posty: 5
witam!
podepne sie pod topic bo mam takie pytanko:
czy jest jakis darmowy odpowiednik programu typy
HTML Image Splitter? glownie chodzi mi o to zeby wygenerowal kod po pocieciu grafy.
pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ciecie grafy
PostNapisane: Wt sty 11, 2005 5:24 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sty 11, 2005 4:46 pm
Posty: 60
Do cięcia graf na stronki polecam Macromedia Firework MX lub Photoshopa, prosto i przyjemnie -> dobrze wyeksportować. (slice tools)
==========================================
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ciecie grafy
PostNapisane: Wt sty 11, 2005 11:44 pm 
Offline

Dołączył(a): So lis 13, 2004 11:05 pm
Posty: 8
A Macromedia Firework MX tez robi male tabelki 1x1 <td> ??
bo Photoshop tak...

I jest gdziesz moze dostepna wersja demo lub trial Macromedia Firework MX ??


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php