• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ponowny zapis strony
PostNapisane: Pn maja 21, 2012 11:05 am 
Offline

Dołączył(a): Pn maja 21, 2012 11:04 am
Posty: 4
Witajcie,

to mój pierwszy post tutaj i na wstępie mówię - nie jestem programistą AS, nie mam o tym pojęcia. Mam jednak podstawy flasha i potrzebuję dokonać prostej zmiany na zaawansowanej stronie.

Mam dostęp do kodu strony. Strona złożona jest z wielu plików.
Mam katalog font, img, xml, kilka plików mxml, z których pobierane są pliki, a także kilka plików AS.

Zmiany dokonałem, wszystko powinno być ok.

Teraz pytanie - jak to wszystko zebrać razem i zapisać do jednego swfa, tak jak to zwykle wygląda (i wygląda teraz na serwerze).


Z góry dziękuję za pomoc! ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Ponowny zapis strony
PostNapisane: Pn maja 21, 2012 6:48 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Jeśli masz pliki as czy to includowane czy to pliki klas to żeby zmiany w nich zrobione wprowadzić do pliku swf musisz otworzyć plik fla i ponownie wyeksportować z niego plik swf. Jeśli grzebałeś tylko w plikach przechowujących dane np. xml to nic nie musisz robić swf je sobie wczyta

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ponowny zapis strony
PostNapisane: Pn maja 21, 2012 11:29 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn maja 21, 2012 11:04 am
Posty: 4
Ale moje As i XML znajdowały się jakby przed kompilacją do swf'a. Nie wiem jak to określić. Przedstawię konkretną strukturę:

Na serwerze mam następujące pliki (tutaj strona funckjonuje):

dir flv:
W nim 7 filmików o rozszerzeniu .flv niezwiązanych ze stroną główną.

dir font:
Plik ttf l lst

dir img
Z długą listą obrazów i dwoma swf'ami (loader i muzyka)

dir music
z music.mp3

dir xml
plik z xml'em

AC_RunActiveContent.js
index.html
main.swf

Otwarcie main.swf we flashu otwiera stronę (bez pewnych drobnych elementów). Podobnie wywołanie pliku w przeglądarce: www.rejsy.klienci.pl/main.swf (adres roboczy strony)

Mam jeszcze pliki robocze od znajomego (rozumiem, że to niewyeksportowany main.swf). Tutaj:
dir font
Zawartość j.w.

dir img
Tutaj obrazy + mp3 + 2 swfy(loader i music)

dir xml
zawiera xmla z danymi

cCanvas.as
cMenu.as
cSubMenu.as
cToolBar.as
footer.mxml (z tego, co się odnalazłem to stąd zaciąga dane - tu potrzebuję wprowadzić zmianę)
main.as
main.mxml
player.mxml
rejsyPreloader.as

Co za tym mogę zrobić? Zależy mi tylko na zmianie adresu w stopce (www.rejsy.klienci.pl). Niby pikuś, a nie wiem, jak to potem zapisać.
Mógłbym prosić o jakąś konkretną radę?
Jak widać sam nie do końca wiem, co i jak.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Ponowny zapis strony
PostNapisane: Wt maja 22, 2012 10:49 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
To co jest w stopce wcale nie musi być w zewnętrznym pliku tylko na stałe zaszyte w pliku SWF. Dlatego tez musisz otworzyć plik FLA (main.fla ?) w nim odszukać te pole tekstowe, dokonać zmian i wyeksportować plik SWF

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ponowny zapis strony
PostNapisane: Wt maja 22, 2012 10:56 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn maja 21, 2012 11:04 am
Posty: 4
Nie posiadam takiego pliku.
Spróbowałem dekompilować swf - tam również znalazłem mxml'a zawierającego dane tekstowe.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Ponowny zapis strony
PostNapisane: Śr maja 23, 2012 12:18 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Nie możesz skontaktować się z autorem strony żeby udostępnił plik autorski?

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ponowny zapis strony
PostNapisane: Śr maja 23, 2012 12:19 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn maja 21, 2012 11:04 am
Posty: 4
Niestety nie, robił to na zlecenie jakiś gość i nie ma z nim kompletnie kontaktu.
Gdyby to było takie proste to na pewno bym tu nie pisał :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php