Forum webmasterów
http://webinside.pl/forum/

Niedziałające przyciski (linki) - Flash Catalyst
http://webinside.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=20165
Strona 1 z 1

Autor:  xefrus [ Cz sty 26, 2012 12:01 am ]
Tytuł:  Niedziałające przyciski (linki) - Flash Catalyst

Witam.

Postanowiłem we Flash Catalyst zrobić animowany nagłówek na stronę, która już jest wykonana w htmlu. Wybrałem ten program ponieważ już z nim obcowałem.
Problem polega na tym, iż gdy nadam buttonowi interakcje na OnClick -> przeniesienie pod wskazany adres i wyeksportuje projekt obojętnie jakim sposobem (offline, web) to przyciski działają tylko gdy ręcznie uruchomię SWF w przeglądarce. Przez plik index.html linki nie działają. Klient osadził więc sam plik SWF na stronie, niestety -> linki stały się nieaktywne. W czym tkwi problem? Czy to ja robię błąd w catalyście czy klient źle osadza plik?

Pozdrawiam gorąco

Autor:  Marek_bf [ Cz sty 26, 2012 2:31 pm ]
Tytuł:  Re: Niedziałające przyciski (linki) - Flash Catalyst

Pokaż jak osadzasz plik.

Autor:  xefrus [ N sty 29, 2012 6:32 pm ]
Tytuł:  Re: Niedziałające przyciski (linki) - Flash Catalyst

Kod którym klient osadza plik na stronie:

Kod:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="history/history.css" mce_href="history/history.css" mce_href="history/history.css" />



<script type="text/javascript" src="history/history.js" mce_src="history/history.js" mce_src="history/history.js"></script>



<!-- END Browser History required section -->



<script type="text/javascript" src="http://emde1.strefa.pl/swfobject.js" mce_src="http://emde1.strefa.pl/swfobject.js" mce_src="http://emde1.strefa.pl/swfobject.js"></script>

<script type="text/javascript">



<!-- For version detection, set to min. required Flash Player version, or 0 (or 0.0.0), for no version detection. -->



var swfVersionStr = "10.0.45";



<!-- To use express install, set to playerProductInstall.swf, otherwise the empty string. -->



var xiSwfUrlStr = "playerProductInstall.swf";



var flashvars = {};



var params = {};



params.quality = "high";



params.bgcolor = "#ffffff";



params.allowscriptaccess = "sameDomain";



params.allowfullscreen = "true";



var attributes = {};



attributes.id = "Main";



attributes.name = "Main";



attributes.align = "middle";



swfobject.embedSWF(



"http://emde1.strefa.pl/Main.swf", "flashContent",



"970", "250",



swfVersionStr, xiSwfUrlStr,



flashvars, params, attributes);



<!-- JavaScript enabled so display the flashContent div in case it is not replaced with a swf object. -->



swfobject.createCSS("#flashContent", "display:block;text-align:left;");



</script>





<!-- SWFObject's dynamic embed method replaces this alternative HTML content with Flash content when enough



JavaScript and Flash plug-in support is available. The div is initially hidden so that it doesn't show



when JavaScript is disabled.



-->



<div id="flashContent">



<p>



To view this page ensure that Adobe Flash Player version



10.0.45 or greater is installed.



</p>



<script type="text/javascript">



var pageHost = ((document.location.protocol == "https:") ? "https://" : "http://");



document.write("<a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer'><img src='"



+ pageHost + "www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' /></a>" );



</script>



</div>







<noscript>



<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="970" height="250" id="Main">



<param name="movie" value="http://emde1.strefa.pl/Main.html" />



<param name="quality" value="high" />



<param name="bgcolor" value="#ffffff" />



<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />



<param name="allowFullScreen" value="true" />



<!--[if !IE]>-->



<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://emde1.strefa.pl/swfobject.js" width="970" height="250">



<param name="quality" value="high" />



<param name="bgcolor" value="#ffffff" />



<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />



<param name="allowFullScreen" value="true" />



<!--<![endif]-->



<!--[if gte IE 6]>-->





</object>



<!--<![endif]-->



</object>



</noscript>


Klient całą grafikę ściąga z zewnętrznego serwera interii, czy to w tym wina? Według mnie wszystko co wygenerował catalyst powinno być w jednym folderze w obrębie witryny.

Pozdrawiam

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/
Not able to open ./cache/data_global.php