• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z buttonem
PostNapisane: Śr sie 31, 2011 4:55 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr sie 31, 2011 4:45 pm
Posty: 1
Witam serdecznie,

Od paru dni próbuję prze konwertować tak moją animacje flesh, aby była odtwarzana tylko po najechaniu na nią kursorem, i zatrzymywała się po jego odjechaniu.

Próbowałem zrobić to na zasadzie buttona, nie ukrywam że moja znajomość programu CS3 jest zbyt nikła aby to zrobić. Dlatego proszę o pomoc,

Pozdrawiam Paweł

Oto plik .fla z animacją:
http://www.files.to/get/20861/ydwhmwm3ut


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z buttonem
PostNapisane: Śr sie 31, 2011 6:14 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Kod:
animacja.stop();
//;
button.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_OVER, mouseOverHandle);
button.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_OUT, mouseOutHandle);
//////////////;
function mouseOverHandle(e:MouseEvent):void {
   animacja.play();
}
//;
function mouseOutHandle(e:MouseEvent):void {
   animacja.stop();
}

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php