• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: powrot ze sceny 2 do konkretnego momentu w scenie 1
PostNapisane: Śr sie 03, 2011 3:04 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr sie 03, 2011 1:27 pm
Posty: 2
Witam serdecznie forumowiczów, to mój debiutancki post.

To już drugie forum, gdzie poruszam ten problem, na pierwszym niestety nie udało mi się uzyskać żadnej odpowiedzi. Mam nadzieje, ze uda się tutaj.

Przejdę od razu do rzeczy. Robię stronę we flashu, na razie składa się z 3 scen. Scena pierwsza to preloader, scena 2 to całość strony (strona glowna + wszelkie menu), a na kolejnych scenach chcę stworzyć galerie rożnych projektów. Wszystko jest ok do momentu, kiedy chce powrócić ze sceny 3 do sceny 2. Scena 2 składa się z wielu warstw i movieclipow, jednak główny timeline to tylko jedna klatka. Kiedy w tej scenie 2 dojdę do momentu, z którego przeniosę się na scenę 3, czyli do jakiejś galerii, to po powrocie na scenę 2, poprzez gotoAndPlay('Scene 2', 1), widze scenę 2 w stanie, w jakim widzę ją po pierwszym uruchomieniu strony i przejścia preloadera. A chcę być w miejscu, z którego udałem się do sceny 3. Jak mogę to osiągnąć? Wydaje mi się, ze powinna być jakaś możliwość zapamiętania stanu sceny 2, tak, aby po powrocie ze sceny 3 wrócić do tego samego miejsca, z którego się na tą scenę 3 przeniosłem. Zaznaczam, ze główny timeline sceny 2 to tylko jedna klatka. Cały ruch w tej scenie osiągam poprzez użycie movieclipow i actionscript.

proszę o pomoc
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: powrot ze sceny 2 do konkretnego momentu w scenie 1
PostNapisane: Cz sie 04, 2011 3:47 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr sie 03, 2011 1:27 pm
Posty: 2
jak na razie brak reakcji, a problem wciąż nie rozwiązany.

Zastanawiałem się, czy tworzenie tych galerii jako zewnętrzne swfy by rozwiązało problem? Czy też powrót do miejsca, z którego bym uruchomił galerie swf byłby równie trudny jak w opisie powyżej? Zresztą trudny może być, byle by był wykonalny..


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php