Forum webmasterów
http://webinside.pl/forum/

[PHP I FLASH] pomoc w przeniesieniu zmiennej
http://webinside.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=19803
Strona 1 z 1

Autor:  jakubek666 [ Pn lip 18, 2011 1:55 pm ]
Tytuł:  [PHP I FLASH] pomoc w przeniesieniu zmiennej

Witam wszystkich.

Dotychczas bawiłem się w PHP i jakoś sobie radzę.
Ale mam problem z Flashem, którego muszę zastosować, a kompletnie go nie znam.

Sposób działania:
1) php zapisuje zmienną np. $opcja=1
znalazłem podpowiedź na necie, że aby flash mógł ją odczytać to powinienem zrobić w php tak: echo ("&fopcja=$fopcja&");
2) flash musi tą zmienną odczytać i wywołać inny plik PHP na zasadzie: loader.loadMovie("swf_file.php?opcja=$opcja")

Po co tak komplikować?
bo muszę tym drugim php'em wywołać innego flasha(aby wyświetlał się flash we flash'u)

prośba:
może ktoś podpowiedzieć, jak we flashu odczytać tą zmienną z PHP i wysłać ją do innego PHP na zasadzie loader.loadMovie("swf_file.php?opcja=$opcja")


Z góry dziękuję za pomoc.
Kuba

Autor:  Marek_bf [ Pn lip 18, 2011 3:33 pm ]
Tytuł:  Re: [PHP I FLASH] pomoc w przeniesieniu zmiennej

viewtopic.php?f=6&t=13600

Autor:  jakubek666 [ Wt lip 19, 2011 6:56 am ]
Tytuł:  Re: [PHP I FLASH] pomoc w przeniesieniu zmiennej

Marek_bf napisał(a):
http://webinside.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=13600


Dzięki.
Myślę, że sobie z tym poradzę.
I na koniec pytania podsumowujące mój pomysł:
czy jeżeli php wywołuje flasha, a ten poprzez innego php wywołuje innego flasha wewnątrz siebie, to jest wielkim problemem zgrać tego wewnętrznego flasha do siebie na kompa?(czytałem gdzieś, że na kompa pobiera się do tempa ten pierwszy swf a drugi nie pobiera się).
chodzi mi o poziom trudności, jaki trzeba włożyć by to zrobić.
Czy zwykły user internetu jest w stanie to zrobić i wprost dostać się do swf'a wewnętrznego?
No chyba, że można to jakoś inaczej zabezpieczyć.

ps. idea jest ogólnie taka, że user, po zalogowaniu wybiera plik, który chce obejrzeć, a flash wyświetla mu jego treść(z przewijaniem stron/powiększaniem./pomniejszaniem) i umożliwia wydruk, ale nie pozwala na zapis na dysk.
wiem, że jak ktoś się uprze to wydrukuje to do pdfcreatora lub zrobi print'a ale ogólnie idea ma być zachowana.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź,
Kuba

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/
Not able to open ./cache/data_global.php