Forum webmasterów
http://webinside.pl/forum/

Flash i PHP w jednej domenie
http://webinside.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=19759
Strona 1 z 1

Autor:  marcineek [ Śr cze 22, 2011 9:36 am ]
Tytuł:  Flash i PHP w jednej domenie

Witam,

Od razu przyznaje się, że tematyka tworzenia stron jest mi raczej obca.
Problem jest następujący. Od jakiegoś czasu funkcjonuje sobie strona WWW zbudowana z wykorzystaniem QuickCMSa. Zarządzam sobie tą stroną z poziomu panelu administracyjnego i ftp.
Jeden z handlowców wymyślił, że php to jest przestarzałe i nieefektowne i że nowocześnie będzie zrobić stronę z użyciem flasha.
Ponieważ nie było możliwości przeniesienia pełnej funkcjonalności strony w php do flasha urodził się pomysł żeby we flashu powstałą część powiedzmy "wizytówkowa" a odpowiednie guziki prowadziły do strony w php. Wykonanie flasha zostało zlecone na zewnątrz. Ja dostałem podobno gotowe pliki.
No i tu dochodzimy do sedna. Jeżeli wrzucę otrzymane pliki na serwer w domenie firma.com.pl, strona w PHP jest w domenie firma.pl, to można zaryzykować stwierdzenie, że przełączanie z flasha działa. Jeżeli natomiast wgram pliki flasha w domenie firma.pl to wybór któregokolwiek z przycisków linkujących we flashu powoduje wyświetlenie strony we flashu a nie php do której przycisk miał prowadzić.
Czy problem leży po stronie starej wersji strony czy coś jest nie tak w części flashowej?

Autor:  Marek_bf [ Śr cze 22, 2011 11:46 am ]
Tytuł:  Re: Flash i PHP w jednej domenie

PHP przestarzałe? Hmm... Handlowcy nie powinni się wypowiadać w tej kwestii, jak widać...
Cytuj:
Wykonanie flasha zostało zlecone na zewnątrz.

Skoro już to: Szkoda że wdrożenie aplikacji zostawiliście sobie, może być tak, że nigdy nikt, oprócz twórców, nie wdroży tej aplikacji.

Autor:  marcineek [ Śr cze 22, 2011 12:14 pm ]
Tytuł:  Re: Flash i PHP w jednej domenie

Temat został zrealizowany w pewnym sensie za moimi plecami i nie miałem na to wpływu.

A w kwestii technicznej jakieś sugestie?

Autor:  Marek_bf [ Śr cze 22, 2011 2:02 pm ]
Tytuł:  Re: Flash i PHP w jednej domenie

Niestety nie mam żadnych sugestii, powodów może być wiele, jeśli ktoś otrzymałby pliki aplikacji do przejrzenia w tym pliki źródłowe FLA, oraz pełny dostęp do serwera i administracji strony to może, miałby sugestie.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/
Not able to open ./cache/data_global.php