• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Flash i PHP w jednej domenie
PostNapisane: Śr cze 22, 2011 9:36 am 
Offline

Dołączył(a): Śr cze 22, 2011 9:15 am
Posty: 2
Witam,

Od razu przyznaje się, że tematyka tworzenia stron jest mi raczej obca.
Problem jest następujący. Od jakiegoś czasu funkcjonuje sobie strona WWW zbudowana z wykorzystaniem QuickCMSa. Zarządzam sobie tą stroną z poziomu panelu administracyjnego i ftp.
Jeden z handlowców wymyślił, że php to jest przestarzałe i nieefektowne i że nowocześnie będzie zrobić stronę z użyciem flasha.
Ponieważ nie było możliwości przeniesienia pełnej funkcjonalności strony w php do flasha urodził się pomysł żeby we flashu powstałą część powiedzmy "wizytówkowa" a odpowiednie guziki prowadziły do strony w php. Wykonanie flasha zostało zlecone na zewnątrz. Ja dostałem podobno gotowe pliki.
No i tu dochodzimy do sedna. Jeżeli wrzucę otrzymane pliki na serwer w domenie firma.com.pl, strona w PHP jest w domenie firma.pl, to można zaryzykować stwierdzenie, że przełączanie z flasha działa. Jeżeli natomiast wgram pliki flasha w domenie firma.pl to wybór któregokolwiek z przycisków linkujących we flashu powoduje wyświetlenie strony we flashu a nie php do której przycisk miał prowadzić.
Czy problem leży po stronie starej wersji strony czy coś jest nie tak w części flashowej?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Flash i PHP w jednej domenie
PostNapisane: Śr cze 22, 2011 11:46 am 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
PHP przestarzałe? Hmm... Handlowcy nie powinni się wypowiadać w tej kwestii, jak widać...
Cytuj:
Wykonanie flasha zostało zlecone na zewnątrz.

Skoro już to: Szkoda że wdrożenie aplikacji zostawiliście sobie, może być tak, że nigdy nikt, oprócz twórców, nie wdroży tej aplikacji.

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Flash i PHP w jednej domenie
PostNapisane: Śr cze 22, 2011 12:14 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr cze 22, 2011 9:15 am
Posty: 2
Temat został zrealizowany w pewnym sensie za moimi plecami i nie miałem na to wpływu.

A w kwestii technicznej jakieś sugestie?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Flash i PHP w jednej domenie
PostNapisane: Śr cze 22, 2011 2:02 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Niestety nie mam żadnych sugestii, powodów może być wiele, jeśli ktoś otrzymałby pliki aplikacji do przejrzenia w tym pliki źródłowe FLA, oraz pełny dostęp do serwera i administracji strony to może, miałby sugestie.

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php