• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z dodaniem flasha na strone
PostNapisane: Pn sie 16, 2010 5:27 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn sie 16, 2010 5:17 pm
Posty: 1
Witam,

Jestem nowy na forum i zielony z flasha, javascript i ogolnie stawiam
pierwsze kroki w kodowaniu.

Oto moj problem:

Musze wrzucic znajomemu na strone muzyke i przycisk ja wlaczajacy i wylaczajacy.
Po rozpakowaniu rara wyskoczyly 3 pliki:

sound2.html - typ FirefoxDocument
sound2.swf - typ Shockwave Flash Object
AC_RunActiveContent - typ JScript Script File

Ten pierwszy to taki maly glosniczek ktory po najechaniu i wcisnieciu odpala muzyke
z pliku swf(?).

Mam problem jak to dodac na strone tak zeby pojawial sie ten przycisk z pierwszego
pliku.. Wrzucilem pliki na serwer cos tam probuje
majstrowac na podstawie kodu wyszukanego via google ale cos nie bardzo
mi wychodzi. Dodam ze jak mam wszystkie 3 pliki na dysku to odpalajac sound2.html
w przegladarce, pojawia mi sie ten glosniczek, ktory po kliknieciu aktywuje muzyke.

Slicznie prosze o pomoc zaawansowanych bywalcow forum.

Z gory dziekuje.

p.s. Jesli to moze pomoc to moge wkleic zawartosc sound2.html


<script language="javascript">AC_FL_RunContent = 0;</script>
<script src="AC_RunActiveContent.js" language="javascript"></script>
</head>
<body bgcolor="#ffffff">
<!--url's used in the movie-->
<!--text used in the movie-->
<!-- saved from url=(0013)about:internet -->
<script language="javascript">
if (AC_FL_RunContent == 0) {
alert("This page requires AC_RunActiveContent.js.");
} else {
AC_FL_RunContent(
'codebase',
'http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0';,
blablabla itp itd
</script>
<noscript>
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0";
width="16" height="16" id="sound2" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="allowFullScreen" value="false" />
<param name="movie" value="sound2.swf" /><param name="quality"
value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /> <embed
src="sound2.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="16" height="16"
name="sound2" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain"
allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"; />
</object>

</noscript>

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php