• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ladowanie obrazka do komponentu Window [galeria]
PostNapisane: Pn lip 26, 2010 9:56 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pn gru 17, 2007 11:43 am
Posty: 87
Witam! Mam stworzoną galerie, gdzie obrazki są ładowane do komponentu Window po kliknięciu w miniaturkę, z tymże zanim się załadują pojawia się napis "loading" a następnie wyłaniają się z tła.Jednak coś nie działa jak powinno bo po wrzuceniu do netu nie pojawia się "loading" a obrazki wyskakują nagle po załadowaniu zamiast się wyłonić. gdzieś jest jakiś błąd którego nie mogę znaleźć, Mc 'galeria' jest zbudowany z dwóch klatek, w pierwszej napis loading, w drugiej komponent Window i akcja stop().O czym zapomniałem?
A teraz druga sprawa, kod główny - jak mogę spowodować ze na dziendobry załaduje sie pierwszy z obrazków?
Kod:
function portfolioLoader (image) {
_root.galeria.glowny_mc.contentPath = image;

   var galeria:MovieClip =galeria._parent;
       if (galeria._currentframe<galeria._totalframes) {
         galeria.nextFrame();
         } else {
            galeria.gotoAndStop(1);
         }
       if (galeria._currentframe>=galeria._totalframes) {
       this.galeria._alpha=5;

          if(this.galeria._alpha <= 100) {
             onEnterFrame = function() {
             this.galeria._alpha +=7;}
         };
      };
}

miniatury.obiekcik.onRelease = function (){
portfolioLoader("image1.jpg");
}

Pozdrawiam i dzięki z góry.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ladowanie obrazka do komponentu Window [galeria]
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 4:53 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt cze 04, 2010 5:38 pm
Posty: 8
Polecam AS3.
UILoader na scene i kontrolujesz jego source po nacisnieciu miniaturki. mozesz nasluchiwac progress wczytywania zdjecia (bedzie ci pokazywac ilość %) i przy wczytaniu moze fadeIn robic.
Nietesty nie mam dostepu do flasha teraz wiec nie moge kodu podac, ale w as3 bylo by ci duzo latwiej mysle.

_________________
Graphic & Web Design http://www.truesign.ie || Game Developing http://rpg.truesign.ie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: ladowanie obrazka do komponentu Window [galeria]
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 5:54 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pn gru 17, 2007 11:43 am
Posty: 87
niestety mam flasha 8, tam nie ma AS3...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ladowanie obrazka do komponentu Window [galeria]
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 9:18 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pn gru 17, 2007 11:43 am
Posty: 87
już mniejsza z tym ładowaniem, poradzę sobie jakos z tym mam nadzieję, ale nie mogę wykumać jak zrobić żeby na dzieńdobry pokazywał się jeden z obrazków. Jakiego zdarzenia użyć? onEnterFrame odpada, onLoad tez źle działa, czy ktos mógłby cos zasugerowac?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ladowanie obrazka do komponentu Window [galeria]
PostNapisane: Pt lip 30, 2010 8:31 am 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Kod:
portfolioLoader("image1.jpg");

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ladowanie obrazka do komponentu Window [galeria]
PostNapisane: Pt lip 30, 2010 10:54 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pn gru 17, 2007 11:43 am
Posty: 87
hej dzięki Marku, wiem ze dokładnie tak trzeba wpisać, ale za chiny nie wiem gdzie to wstawić. Próbowałem gdzie możliwe, dlatego domyślam się ze trzeba to wsadzić w jakieś zdarzenie, ale jakie i w którym miejscu?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php