• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: witam mam problem.szczegóły na dole.
PostNapisane: Cz lip 22, 2010 9:21 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt lis 10, 2009 9:40 pm
Posty: 22
witam mam problem.tworzę strone www w technologi flash jednak mi muli.poprostu na każdej klatce w akcji używam klasy tween ,która jest dołącza razem z adobe flash cs4.używam animacji na każdej klatce i animacja czasami zaczyna się chaczyć ,gdy ustawiam na przykładzie obiekt x na 500,to animacja czasami się zatnie i pozostaje na x=400 na przykładzie.proszę o odpowiedz lub podanie numeru gg bym bardziej opisał problem:-((


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: witam mam problem.szczegóły na dole.
PostNapisane: Pt lip 23, 2010 8:26 am 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Mulić mogą:

Animowanie dużych bitmap
Animowanie wygładzanych bitmap
Animowanie wektorów o dużej złożoności
Animowanie obiektów z przezroczystością
Animowanie wektorów wyświetlających gradienty
Animowanie obiektów z zastosowanymi filtrami
Animowanie dużych powierzchni swf w jednaj chwili

Czyli prawie wszystko jeśli jest użyte z rozmachem :)

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: witam mam problem.szczegóły na dole.
PostNapisane: Pt lip 23, 2010 1:29 pm 
Offline

Dołączył(a): So sty 16, 2010 6:10 pm
Posty: 13
I muli też jak słaby procek





------------------------
banking


Ostatnio edytowano Pn wrz 20, 2010 6:54 pm przez faranek22, łącznie edytowano 6 razy

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: witam mam problem.szczegóły na dole.
PostNapisane: Pt lip 23, 2010 2:12 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Niby tak, ale dzisiaj to chyba już większość ludzi ma (jak nie ma to powinna mieć ;) ) jakieś tam dwa rdzenie i komputery o lepszym zarządzaniu wielowątkowością. Dobrze wykonana i zoptymalizowana animacja nie powinna się ciąć, trzeba zachować umiar. SWF to nie wideo, w wideo wyświetla się matryca pikseli, w locie to co najwyżej się dekompresuje a w pliku SWF w każdej klatce komputer musi obliczać położenie i wygląd wszystkich elementów i to w warstwach. Czyli jak masz naraz 50 ruchomych i zmieniających się elementów i szybkość filmu 30fps.

Zmieniasz: x, y, rotation, scaleX, scaleY, color, alpha, blur, shadow, glow czyli 10 parametrów, to Flash w każdej klatce musi obliczyć 50x10 = 500 parametrów, czyli w każdej sekundzie animacji 50x10x30 = 15000 paramatrów, ma prawo mulić?

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php