• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: witam jak sprawdzić ilość dzieci w danym obiekcie
PostNapisane: Wt lip 20, 2010 2:48 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt lis 10, 2009 9:40 pm
Posty: 22
witam jak sprawdzić ilość dzieci w danym obiekcie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: witam jak sprawdzić ilość dzieci w danym obiekcie
PostNapisane: Wt lip 20, 2010 4:12 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Kod:
function objectCountFunction(targetObject:Object, typeObject:Class):uint {
   var count:uint = 0;
   for (var i:Object in targetObject) {
      if (targetObject[i] is typeObject) {
         count++;
      }
   }
   return count;
}
//
trace(objectCountFunction(badanyMc, MovieClip));

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: witam jak sprawdzić ilość dzieci w danym obiekcie
PostNapisane: Śr lip 21, 2010 8:35 am 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Zapomniałem, ja zazwyczaj stosuje taką metodę, że referencje do obiektów (jeśli sa tworzone dynamicznie i hurtowo) przechowuję w tablicy, przez co mam do nich łatwy dostęp.

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php