• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kto wyjasni mi dzialanie tego kodu?
PostNapisane: Cz lis 05, 2009 11:57 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt paź 20, 2009 4:31 pm
Posty: 8
Kod:
// ----------------------------------------------------------------------------
// CREATE DYNAMIC MAIN MANU
// ----------------------------------------------------------------------------

var   buttonyLabel:Array = new Array("Home", "Produkty", "Cennik", "Galeria", "Kontakt", "Linki");
var buttony:MovieClip = new MovieClip();
var page:Number;
var i:int =  0;

for( i = 0; i < buttonyLabel.length; i++ )
   {
   
      var   buttonOne :MovieClip =   new button_zero();
      var each_substring :Array = buttonyLabel[i].split("|");
      
      buttonOne.name = "btn" + i;
      buttonOne.x = buttonControl.x + ( buttonControl.width + 1 )  * i;
      buttonOne.y = buttonControl.y;
      buttonOne.item_no = i;
      buttonOne.buttonLabel.labelArea.text = each_substring[0]; 
      buttonOne.item_url = each_substring[1];
      buttony.addChild(buttonOne);
      }
   
stage.addChild(buttony);
buttonControl.visible = false;
   
   
// -------------------------------------------------------------------------      
// FUNCTIONS FOR BUTTONS - MOUSE EVENTS FUNCTIONS
// -------------------------------------------------------------------------


function onClick(e:MouseEvent):void{
       var mc = e.target.parent;
       change_page(mc.item_no);
      
       }
      

function onRollover(e:MouseEvent):void{
   e.currentTarget.gotoAndStop(2);
}

function onRollout(e:MouseEvent):void{
   e.currentTarget.gotoAndStop(3);
}


// ---------------------------------------------------------------------------
// FUNCTION FOR BUTTONS - CHANGE PAGE FUNCTION
// ---------------------------------------------------------------------------

function change_page(no:Number):void
{
   for( var i:Number = 0; i < buttony.numChildren; i++ )
   {
      var mc = MovieClip( buttony.getChildAt(i) );
      mc.addEventListener( MouseEvent.CLICK, onClick );
      mc.addEventListener( MouseEvent.MOUSE_OVER, onRollover );
      mc.addEventListener( MouseEvent.MOUSE_OUT, onRollout );
   }
   page = no + 1;
   play();
}
change_page(0);
// ---------------------------------------------------------------------------
// ---------------------------------------------------------------------------



pod tym linkiem zalaczam fla:
http://www.speedyshare.com/440808836.html

Moze mi ktos wytlumaczyc jak to dziala? chodzi mi o sama nawigacje nie o proces tworzenia przyciskow bo to wiem.
Ale nie mam pojecia co w tym kodzie robi jakies "item_no" czy "item_url" skad to wogole sie wzielo skoro nie jest nigdzie zdeklarowane.

Glowie sie nad tym juz ktorys dzien!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kto wyjasni mi dzialanie tego kodu?
PostNapisane: Pt lis 06, 2009 1:06 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt paź 20, 2009 4:31 pm
Posty: 8
HAHA WIDZE SAME SPECE ZAL.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kto wyjasni mi dzialanie tego kodu?
PostNapisane: Pt lis 06, 2009 1:44 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn paź 05, 2009 7:41 pm
Posty: 17
Lokalizacja: Sosnowiec
introder jesteś żałosny
sam nie wiesz, a wymagasz od innych by Ci odpisali. Tutaj nikt nic nie musi. Każdy może, jeśli ma czas, wiedzę i chęci.
Dlatego powstrzymałbym się na Twoim miejscu od takich komentarzy.

_________________
Tworzenie stron WWW | Tworzenie grafiki WWW | Freelancer portfolio
Podkłady kolejowe sprzedaż | Remont suwnic | Części do wagonów kolejowych
Blog webmasterski | Tutoriale i porady


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kto wyjasni mi dzialanie tego kodu?
PostNapisane: Cz lis 26, 2009 12:00 am 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt cze 03, 2008 2:01 pm
Posty: 262
Lokalizacja: Malbork
I już wiadomo dlaczego założyłem swoje forum, bo tu już jest za dużo Trolii :D
Kod Prościutki, podstawy angielszczyzny i po problemie :D
Jest to kod, który tworzy menu to tak w skrócie :D

Mądrości Sobie a szczególności Wam Życzę !

_________________
Sprzątanie Gdynia/Gdańsk
Studio Nagrań w Gdańsku
Michał Ardziejewski - Programista Aplikacji Internetowych
ForumFlash.pl - Alligator Flash Designer 8


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php