• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Intro - potrzebne, czy nie? atrakcyjne, czy nie?
PostNapisane: Wt paź 20, 2009 9:48 am 
Offline

Dołączył(a): Wt paź 20, 2009 9:43 am
Posty: 1
Dziś klient zadał mi pytanie, na które sam sobie nie potrafię odpowiedzieć i sprawa gryzie mnie coraz bardziej.
Chodzi o to, czy jest sens tworzyć animację flash będącą introdukcją do strony internetowej (strona nie jest we flashu).

Merytorycznie intro nic nie wnosi, chyba że stanowi jakąś prezentację firmy, w takim razie czy jest sens wstawiać intro z przyczyn estetycznych?

Jako przykład może podam stronę http://www.degraaf.pl - pytanie czy intro tutaj uatrakcyjnia, czy szpeci i czy jest potrzebne, czy nie?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Intro - potrzebne, czy nie? atrakcyjne, czy nie?
PostNapisane: Wt paź 20, 2009 10:49 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pn lut 26, 2007 1:38 pm
Posty: 46
Na stronie, do której podałeś link intro jest bardzo słabe i zbędne. Ogólnie jestem przeciwnikiem wszelki intr, mnie interesuje zawartość strony, a nie biegające po ekranie logo, animacje czy inne przedmioty związane z daną firmą / stroną. Delikatną animację można dać w topie strony, co jest dużo lepszym rozwiązaniem.

Na 99,99% stron z intrem wciskam "pomiń intro" zanim w ogóle zdąży się załadować.

_________________
Pytania i odpowiedzi na każdy temat :)

Darmowe aliasy i liczniki odwiedzin


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php