• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z przejściem do kolejnej sceny
PostNapisane: Śr paź 07, 2009 10:27 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr paź 07, 2009 10:24 pm
Posty: 3
Witam! Mam dwie sceny i chcę żeby po dojściu do konkretnej klatki w scenie I Flash przeniósł mnie do sceny drugiej więc za pomocą script assista używam kodu goandplay("Scene 2", 1); czy coś w tym stylu. Ale przenosi mnie z powrotem do klatki pierwszej sceny pierwszej i od nowa puszcza cały film. Gdybym użył goandstop to powróci do klatki pierwszej sceny pierwszej ale zatrzyma się.

O co w tym chodzi i jak zrobić przejście do Sceny drugiej?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z przejściem do kolejnej sceny
PostNapisane: Cz paź 08, 2009 9:17 am 
Offline

Dołączył(a): So wrz 12, 2009 2:18 pm
Posty: 10
Soanvig napisał(a):
...używam kodu goandplay("Scene 2", 1);
Powinno być:
Kod:
gotoAndPlay("Scene 2",1);
Jeżeli poprawa tego małego błędu nic nie da spróbuj:
Kod:
_root.gotoAndPlay("Scene 2",1);
lub też:
Kod:
this.gotoAndPlay("Scene 2",1);
ewentualnie:
Kod:
_level0.gotoAndPlay(Scene 2",1);

_________________
"Everybody can make websites but not everybody can do it well." J.Zeldman


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z przejściem do kolejnej sceny
PostNapisane: Cz paź 08, 2009 4:39 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr paź 07, 2009 10:24 pm
Posty: 3
Dlatego napisałem
Cytuj:
czy coś w tym stylu


Bo pisałem to z głowy :) OK spróbuję za chwilkę

Nie działa. Publikuję plik fla z Flasha 8 i proszę sobie przeanalizować. Przejście (AS) znajduje się na końcu animacji w movie clipie loading windows

http://wyslijto.pl/plik/magsjm87zn

hasło: defragmentacja

UWAGA! OKAZUJE SIĘ, ŻE TYLKO Z POZIOMU MOVIECLIPA NIE PRZENOSI DO SCENY DRUGIEJ A BEZPOŚREDNIO ZE SCENY PIERWSZEJ PRZENOSI DO DRUGIEJ. KTOŚ WIE JAK ZROBIĆ, ŻEBY Z MOVIECLIPA PRZENOSIŁO?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z przejściem do kolejnej sceny
PostNapisane: So paź 10, 2009 2:15 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): Pt sty 26, 2007 1:46 am
Posty: 289
A wiadomo Ci cokolwiek o adresacji obiektów? Jak chcesz się odwołać poziom wcześniej, czyli np. wyjść na listwe czasową z jednego movieClipa, bedącego na scenie daj _parent.dalsze_akcje....

Tak na marginesie, nie używałbym na Twoim miejscu wogóle scen, bo to lipa jest krótko mówiąc.
Wrzucaj wszystko do mc, a potem attachMovie, gotoAndStop,gotoAndPlay,_parent itd... :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php