• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: link w buttonie - banalne pytanie lamera
PostNapisane: Śr wrz 30, 2009 9:11 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr wrz 30, 2009 9:04 pm
Posty: 4
Witam ( po raz pierwszy)
Mam już gotową stronkę *.fla gdzie jest zrobione fajne animowane menu :) - proszę mi tylko podpowiedzieć gdzie mogę znaleźć linki przypisane do buttonów ??

Przyznam, że kompletnie nie znam flash'a a chciałbym tylko to zmienić.

Z góry dziękuje
ENDA


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: link w buttonie - banalne pytanie lamera
PostNapisane: Śr wrz 30, 2009 10:05 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt lip 27, 2007 12:56 pm
Posty: 69
Musisz przypisać akcje buttonowi:

Kod:
on (release) {
getURL("http://webinside.pl/");
}

_________________
Profesjonalne tworzenie stron internetowych i reklama internetowa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: link w buttonie - banalne pytanie lamera
PostNapisane: Cz paź 01, 2009 7:15 am 
Offline

Dołączył(a): Śr wrz 30, 2009 9:04 pm
Posty: 4
:-( to jest już przypisane :) - ale nie mogę tego znaleźć gdzie... żeby poprawić


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: link w buttonie - banalne pytanie lamera
PostNapisane: Pt paź 02, 2009 11:22 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt lip 27, 2007 12:56 pm
Posty: 69
No na buttonie :)
A panel z akcjami otwarty?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: link w buttonie - banalne pytanie lamera
PostNapisane: So paź 03, 2009 9:29 am 
Offline

Dołączył(a): So wrz 12, 2009 2:18 pm
Posty: 10
Dużo zależy od tego czy stronka robiona w Actionscript 2 czy 3.0. :idea:

W pierwszym przypadku otwórz plik .fla i znajdź ten button, w którym chcesz zmienić adres odnośnika i kliknij F9. Powinien Ci się otworzyć wspominany przez kolegę "Panel Akcji"(Action Panel) i tam szukaj getURL.

W drugim przypadku kod nie jest przypisany do konkretnego buttona, więc wystarczy poszukać kodu przypisanego do konkretnej klatki lub do całej sceny(analogicznie F9 :arrow: Action Panel) i tam znaleźć adres odnośnika jeżeli się nie mylę. Pozdro!

_________________
"Everybody can make websites but not everybody can do it well." J.Zeldman


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: link w buttonie - banalne pytanie lamera
PostNapisane: Wt paź 06, 2009 7:53 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr wrz 30, 2009 9:04 pm
Posty: 4
Current selection cannot have actions applied to it.... Mam innego *.fla i tam widzę to bez problemu - a w tym drugim nie ma ;/ przeleciałem wszystkie buttony, znaczki itd. ale ani w activescript 1, 2, 3 tego nie ma ;/


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: link w buttonie - banalne pytanie lamera
PostNapisane: Wt paź 06, 2009 8:20 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr wrz 30, 2009 9:04 pm
Posty: 4
JEST !! :) Dla potomnych.... faktycznie F9 ale nie active frame - tylko active button - trzeba po prostu wybrać na dole tego buttona - a nie tak jak ja próbowałem go tylko podejrzeć po prawej stronie. Mam nadzieje, że tą chaotyczną podpowiedzią pomogę następnym :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php