• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Timer/licznik countdown
PostNapisane: So sie 01, 2009 11:32 am 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lip 19, 2008 4:41 pm
Posty: 31
Witam.Mam taki licznik ,który odlicza z 60 do zera,w sekundach i milisekundach i chodzi mi o to gdy dojdzie już do zera to ma przechodzić do drugiej klatki.Jak to zrobić ?



Kod:
start_time = getTimer();
countdown = 60000;
//liczba ,która ma się odliczać w milisekundach
onEnterFrame = function () {
   elapsed_time = getTimer()-start_time;
   _root.count.text = time_to_string(elapsed_time);
   _root.count_down.text = time_to_string(_root.countdown-elapsed_time);
};
function time_to_string(time_to_convert) {
   elapsed_hours = Math.floor(time_to_convert/180000000);
   remaining = time_to_convert-(elapsed_hours*180000000);
   elapsed_minutes = Math.floor(remaining/60000);
   remaining = remaining-(elapsed_minutes*60000);
   elapsed_seconds = Math.floor(remaining/1000);
   remaining = remaining-(elapsed_seconds*1000);
   elapsed_fs = Math.floor(remaining/10);
   if (elapsed_hours<10) {
      hours = "0"+elapsed_hours.toString();
   } else {
      hours = elapsed_hours.toString();
   }
   if (elapsed_minutes<1) {
      minutes = "0"+elapsed_minutes.toString();
   } else {
      minutes = elapsed_minutes.toString();
   }
   if (elapsed_seconds<1) {
      seconds = "0"+elapsed_seconds.toString();
   } else {
      seconds = elapsed_seconds.toString();
   }
   if (elapsed_fs<10) {
      hundredths = "0"+elapsed_fs.toString();
   } else {
      hundredths = elapsed_fs.toString();
   }
   return hours+":"+minutes+":"+seconds+":"+hundredths;
}

Fla:

http://www.mediafire.com/download.php?mvjwmkjyj1w


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Timer/licznik countdown
PostNapisane: Wt sie 04, 2009 6:01 pm 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt cze 03, 2008 2:01 pm
Posty: 262
Lokalizacja: Malbork
Wydaje się trudne, ale jest to chyba najprostszy warunek jaki można zrobić.
Jeżeli warunek się spełni to goandplay. :)

_________________
Sprzątanie Gdynia/Gdańsk
Studio Nagrań w Gdańsku
Michał Ardziejewski - Programista Aplikacji Internetowych
ForumFlash.pl - Alligator Flash Designer 8


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php