Forum webmasterów
http://webinside.pl/forum/

[flash] wszystko w 3 klatkach
http://webinside.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=17545
Strona 1 z 1

Autor:  lukas0816 [ Pn lip 13, 2009 1:48 pm ]
Tytuł:  [flash] wszystko w 3 klatkach

Witam. Mam takie trywialne pytanko. Zauważyłem, że w niektórych animacjach na głównej scenie są zazwyczaj tylko 3 klatki (2 na preloader i 3 z wrzuconymi movie clipami). Robiąc jakąkolwiek animację robię powiedzmy tego preloadera w dwóch pierwszych klatkach i potem umieszczam elementy strony w pozostałych klatkach. Tylko właśnie jeśli umieszczę tam powiedzmy jakiegoś movieclipa składającego się przykładowo z 10 klatek to wtedy na głównej osi muszę wszystko wydłużyć na 12 klatek. Jeśli skrócę wszystko do jednej klatki tak aby całość miała powiedzmy te 3 klatki to wszystko się rozwala.... Co trzeba zrobić, żeby wszystko było w powiedzmy tych przykładowych 3 klatkach? Bo nigdy nie wiem ile każdy kolejny movieclip będzie miał klatek... Pozdrawiam, luq

Autor:  panam [ Pn lip 13, 2009 6:42 pm ]
Tytuł:  Re: [flash] wszystko w 3 klatkach

Niemożliwe, że jeśli w movieclipie zrobisz 12 klatek czy jakąkolwiek inną ilość to na głównej scenie musisz ich ilość zwiększyć.
A czy na głównej scenie w ostatniej klatce dajesz:
Kod:
stop();

Autor:  lukas0816 [ Wt lip 14, 2009 6:30 am ]
Tytuł:  Re: [flash] wszystko w 3 klatkach

Cześć. Właśnie o to mi chodziło... ;) Nie dawałem
Kod:
stop();

dlatego mi to tak cały czas dziwnie działało. Mała rzecz a cieszy, hehe. Wielkie dzięki, pozdrawiam, Ł

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/
Not able to open ./cache/data_global.php